Vijesti / Društvo

KONFERENCIJA

FOTO Ljubešćani učili o pravilnoj prehrani i vježbali uz tim stručnjaka iz Fitness centra Hercules

FOTO Ljubešćani učili o pravilnoj prehrani i vježbali uz tim stručnjaka iz Fitness centra Hercules
Udruga hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica

Ljubešćani su mogli saznati kako se pravilno hraniti, koju hranu izbjegavati kod problema s određenim bolestima kao što su dijabetes, visoki ili niski krvni tlak, problemi sa štitnjačim, masnom jetrom, nesanicom.

Proteklog vikenda Udruga hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica organizirala je konferenciju o utjecaju prehrane na psihofizičko stanje podjedinca i 'Vježbaonicu'. Ljubešćani su mogli saznati kako se pravilno hraniti, koju hranu izbjegavati kod problema s određenim bolestima kao što su dijabetes, visoki ili niski krvni tlak, problemi sa štitnjačim, masnom jetrom, nesanicom.

Naučeno o prehrani mogli su pojačati i fizičkom aktivnošću na 'Vježbaonici' gdje je tim stručnjaka iz Fitness centra Hercules demonstrirao vježbe, a svi ostali pokušavali naučiti što više.

Ljubešćani učili o pravilnoj prehrani i vježbali uz tim stručnjaka iz Fitness centra Hercules Udruga hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica

- Bile su to vježbe istezanja, vježbe izdržljivosti i na kraju vježbe za opuštanje. Možda je ovo posljednje svima najbolje leglo, ali i bilo najkorisnije jer u ubrzanom temp života kojeg smo si nadmetnuli važno je znati opustiti se, izbaciti stres i miran otići na odmor kako bi bili što spremniji za nove radne obaveze. Konferencija i Vježbaonica održane su kao aktivnosti projekta 'Aktiviranje braniteljske populacije u društvenom životu' kojeg financira Ministarstvo hrvatskih branitelja - rekli su organizatori..

Svi koji su propustili 'Konferenciju' i 'Vježbaonicu' mogu se pridružiti na sljedećim vježbaonicama (svake nedjelje u studenom s početkom u 17 sati u Protupožarnom centru Ljubešćica te posljednje subote u mjesecu u Fitness centru Hercules).

- Osim vježbanja susretljivi i stručni tim iz Fitness centra Hercules zasigurno će im prenjeti dio s konferencije koji se odnosi njihove probleme sa zdravljem i prehranom.  Važna je to tema koju možda prečesto podcjenjujemo. Ne liječi se samo sa lijekovima! Za mnoge stvari preventiva je najbolji lijek - poručuju organizatori.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!