Vijesti / Društvo

Polemike oko Lille

LIDIJA BAČIĆ NA BRUCOŠIJADI Studentski zbor FOI-ja: 'Nismo imali izbora, prošli saziv ostavio je 20 tisuća kuna duga'

LIDIJA BAČIĆ NA BRUCOŠIJADI Studentski zbor FOI-ja: 'Nismo imali izbora, prošli saziv ostavio je 20 tisuća kuna duga'
Facebook Studentski zbor FOI/Hrvoje Jelavic/Pixsell

Studentski zbor FOI-ja, točnije predsjednik Božo Kvesić odgovorio je na kritike preko Facebook profila Zbora te objasnio u kakvoj su se situaciji našli pred organizaciju same Brucošijade.

Prošli tjedan predstavljen je program Brucošijade grada Varaždina koju organizira Studentski zbor FOI-ja u suradnji sa Sveučilištem Sjever i Geotehničkim fakultetom Varaždin.

Vezana vijest:

Lidija Bačić ZA BRUCOŠE VARAŽDINSKA BRUCOŠIJADA Koncert Lidije 'Lille' Bačić u Areni, ali i tribina, predavanja, predstave...

Najviše pažnje, ali i negativnih komentara izazvao je centralni događaj Brucošijade – nastup Lidije Bačić u Areni Varaždin koji će se održati 15. studenog s početkom u 22 sata.

Studentski zbor FOI-ja, točnije predsjednik Božo Kvesić odgovorio je na kritike preko Facebook profila Zbora te objasnio u kakvoj su se situaciji našli pred organizaciju same Brucošijade.

Mandat novog Studentskog zbora FOI-ja, prema predsjedniku Kvesiću, počeo je 1. listopada ove godine, a prvi problem im se javio kod organizacije Brucošijade za koju se trebao pobrinuti stari saziv pošto je za organizaciju potrebno par mjeseci.

Problemi se, navodi Kvesić, nižu dalje – bili su financijskom minusu 20 tisuća kuna što je dug koji je ostvario stari saziv.

- S ovakvim budžetom samo nebo nam je bila granica po odabiru izvođača – napisao je predsjednik Studentskog zbora FOI-ja.

Između ostalog, kao dodatne probleme ističe mjesto održavanja jer Arena nije stalno slobodna te da se dani Brucošijade ne preklapaju s kolokvijima studenata, uz angažiranje izvođača koji je u to vrijeme slobodan.

- Jedini izvođač koji nam je pasao i izašao u susret kada je saznao u kakvoj smo situaciji bila je Lidija Bačić. Ja smatram da je ona odličan izbor, koliko god vi imali negativno mišljenje o njoj i sve. Ona je osoba koja će napraviti zabavu i dobru atmosferu, koja će pjevati različite hitove ovisno o publici. Lidija Bačić pomogla nam je s hrpom stvari i nemam ništa drugo reći za nju osim Lidija, HVALA TI za sve što si nam pripomogla – napisao je Kvesić.

Spomenuo je da je najlakše prigovarati kod odabira izvođača, a da su to mnoge osobe koje nemaju prijedlog pa onda neka kritiku zadrže za sebe.

Plan Studentskog zbora FOI-ja je za sljedeću godinu da se s izvođačima pokrije više žanrova glazbe uz koncept Brucošijade koji je predstavljen ove godine na konferenciji.

- Ove smo godine bili ograničeni vremenski i novcem kao nikad prije. Ne morate podržati Brucošijadu iz nekog vašeg protesta prema zboru, faksu ili izvođaču, niti bi trebali dati tih 50 kuna za ulaznicu, ali kažem vam, budžet u minusu 20 tisuća kuna nije pretjerano dobar i ne daje nam previše mogućnosti – napominje predsjednik Studentskog zbora FOI-ja.

Kvesić podsjeća da oni nisu plaćeni, već volontiraju u poslu organizacije Brucošijade i primarna im je želja da se studenti zabave.

- Ukoliko se se odazove slab broj ljudi, mi ćemo biti u još lošijem financijskom stanju te ćemo biti primorani eksternalizirati Brucošijadu iduće godine što može dovesti do poboljšanja ili pogoršanja samog događaja, a mi kao SZ ćemo se posvetiti onome čemu smo namijenjeni, a to je borba za studentska prava – piše Kvesić i zaključuje:

-  Pomognite nam s ovime kako možete i ukoliko Brucošijada bude organizirana čisto da pokrijemo minus i budemo na pozitivnoj nuli. Mi kao SZFOI ćemo dati sve od sebe da iduće događaje organiziramo puno bolje u suradnji sa što više ljudi, a to bi uključivalo i plan za više izvođača dogodine u suradnji sa Sveučilištem Sjever i Geotehničkim fakultetom. Ako ne zbog Brucošijade, onda nam bar pomozite radi suradnje s ostalim Fakultetima – napisao je završno predsjednik Studentskog zbora Fakulteta organizacije i informatike Božo Kvesić.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6003

Reci što misliš!