Vijesti / Društvo

osobna odluka

ODLAZAK ORTOPEDA Opću bolnicu Varaždin napušta četvero liječnika: 'Pacijenti zbog toga neće biti zakinuti'

ODLAZAK ORTOPEDA Opću bolnicu Varaždin napušta četvero liječnika: 'Pacijenti zbog toga neće biti zakinuti'
Marko Jurinec/PIXSELL, Varaždinski.hr

'Na odlazak liječnika ne treba gledati toliko negativno'...

- Opću bolnicu Varaždin napušta četvero liječnika. Riječ je o jednom liječniku specijalistu ortopedije te tri liječnika specijalista ortopedije s užom specijalizacijom iz ortopedije - rekao je ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić u odgovoru na postavljen upit.

Time su potvrđene informacije o kojima se 'šuškalo' sredinom listopada prošle godine. 

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin Odlazak kadrova ZATRAŽILI RASKID UGOVORA Varaždinska bolnica ostaje bez četvero ortopeda

Kudelić dalje u svom odgovoru ističe da smo 'svjedoci kako se u posljednje vrijeme povećava migracija zdravstvenih djelatnika, te na odlazak liječnika ne treba gledati toliko negativno'.

- Na odlazak spomenutih liječnika gledamo kao na osobnu odluku da svoju karijeru nastave graditi izvan naše zdravstvene ustanove. Varaždinska bolnica, kao i druge bolnice diljem Hrvatske s ovakvim osobnim odlukama susretale su se i prije, a susretat će se i više u budućnosti - istaknuo je.

Što se tiče konkretnog slučaja, Služba za kirurške bolesti zajedno s Ravnateljstvom bolnice, ulaže sve napore kako niti jedan pacijenti koji zatraži liječničku pomoć u tome neće biti zakinut, dodaje.

- Tu je riječ i o onim pacijentima koji trebaju operativni zahvat, da će taj isti i ostvariti prema njihovoj medicinskoj indikaciji bez obzira na odlaske liječnika.

Osnaživanje liječničkih redova

Kudelić je napomenuo da se već radi na osnaživanju liječničkih redova zapošljavanjem vrhunskih stručnjaka.

- Što se tiče konkretnog Odjela za ortopediju i traumatologiju, ugovor je sklopljen s prof.dr.sc. Miroslavom Smerdeljem iz Klinike za ortopediju KBC-a na Šalati, čijim dolaskom dobivamo neprocjenjivo znanje i iskustvo s područja ortopedije. Ujedno je raspisan natječaj za zapošljavanje dodatnih četiri liječnika kirurške struke, čime ćemo osnažiti naš vrhunski liječnički tim.

Netočne informacije

Neslužbeno smo doznali da su navedeni liječnici nakon najave odlaska 'imali problema na radnom mjestu te da im je čak bilo zabranjeno operirati'. 

Ravnatelj Kudelić to je opovrgnuo.

- Informacije su netočne što je provjerljivo iz rasporeda rada i medicinske dokumentacije - rekao je.

Dodao je da u Općoj bolnici Varaždin radi stručni liječnički i drugi medicinski kadarte da prate svjetske trendove u dijagnostičko-terapijskim postupcima.

- Osim navedenog ulažemo u visokosofisticiranu opremu tako da dugi niz godina stojimo uz bok najjačih kirurških ustanova u Republici Hrvatskoj - rekao je zaključno.

Dodajmo da će, prema dobivenim informacijama, liječnici koji su otišli iz Opće bolnice Varaždin svoje karijere nastaviti u Županijskoj bolnici Čakovec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video