Vijesti / Društvo

EUROPSKA LOVA

EDUKACIJA O OTPADU Grad naručio čak 12.500 kišobrana. Svaka treća kuna iz projekta potrošena je u tu svrhu!

EDUKACIJA O OTPADU Grad naručio čak 12.500 kišobrana. Svaka treća kuna iz projekta potrošena je u tu svrhu!

Dio kišobrana dijeli se po školama, a dio će dobiti građani koji su najbolje razvrstavali otpad.

Za potrebe projekta PROMO Grad Varaždin naručio je čak 12.500 kišobrana, koji ukupno koštaju 348.125 kuna.

Riječ je o projektu namijenjenom edukaciji građana o gospodarenju otpadom. Ukupna težina projekta je 1,2 milijuna kuna, od čega Europska unija osigurava 85%, a ostatak lokalni proračun.

Iz toga ispada da je samo na promotivne kišobrane potrošeno 30 posto vrijednosti projekta.

Dobavljač kišobrana, odabran putem postupka javne nabave, je tvrtka Studio redizajn d.o.o. iz Zagreba, izvijestili su nas iz Grada Varaždina.

Riječ je o tvrtki koja se bavi isključivo dizajnom, a odgovor na pitanje tko je proizvođač naručenih kišobrana još čekamo.

Vezana vijest:

Otpad PROJEKT 'PROMO' EDUKACIJA O OTPADU Prošlo je 10 mjeseci, a od najavljenih aktivnosti provedena je - nijedna

Projekt pod nazivom 'PROMO – Pravilnim primjerOM učimo zaštititi okOliš' detaljnije je predstavljen krajem 2018. godine. Najavljeno je tada provođenje cijelog niza aktivnosti, no s početkom konkretne provedbe projekta se dosta kasnilo. To se opravdavalo time da je bilo potrebno provesti postupke javne nabave za sve aktivnosti. 

Leci, brošure, plakati, radijske i TV-emisije i spotovi, web-stranica, javne tribine, radionice za djecu, natjecanja u školama, slikovnice i bojanke... Sve to bilo je najavljeno od aktivnosti pri predstavljanju projekta.

Završetak projekta predviđen je za ožujak ove godine, rekao je na ovotjednom kolegiju gradonačelnika gospodarski pročelnik Tomislav Bogović.

Vezana vijest:

Grad Varaždin kišobran i otpad 'Nema više kantica za sve' Kućanstva se natječu u razvrstavanju otpada. Najbolji će na poklon dobiti kišobran

​Na kolegiju je rečeno da se po školama provode eduacije te se istovremeno djeci dijele kišobrani. Za te je potrebe osigurano 6.000 kišobrana.

Preostalih 6.500 kišobrana namijenjeno je građanima koji su bili najbolji u selektiranju otpada u prethodnom razdoblju. Lista najboljih zasad još nije poznata, kao ni način dodjele odnosno preuzimanja nagrade.

Osim na području Varaždina, projekt se provodi i u općinama Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Vidovec i Veliki Bukovec, kao i u gradovima Varaždinske Toplice i - Vodice.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video