Vijesti / Društvo

IZNIMNI PROIZVOD

Znanstveni skup posvećen 'Varaždinskom bučinom ulju' 20. veljače u Županijskoj palači

Znanstveni skup posvećen 'Varaždinskom bučinom ulju' 20. veljače u Županijskoj palači
Varaždinska županija

Koje su sve zdravstvene blagodati Varaždinskog bučinog ulja, prirodnog antioksidansa, a koji su izazovi i mogućnosti kad je u pitanju vrhunska kvaliteta bučinoga ulja, pitanja su na koja će odgovore dati ugledni hrvatski znanstvenici.

U četvrtak, 20. veljače, s početkom u 10 sati u dvorani Županijske palače održat će znanstveni skup posvećen 'Varaždinskom bučinom ulju'

Znanstveni skup organiziraju Varaždinska županija i udruga Varaždinsko bučino ulje s ciljem istraživanja i vrednovanja bučinog ulja kao iznimnog proizvoda u zdravstvenom i gastronomskom smislu.

Koje su sve zdravstvene blagodati Varaždinskog bučinog ulja, prirodnog antioksidansa, a koji su izazovi i mogućnosti kad je u pitanju vrhunska kvaliteta bučinoga ulja, pitanja su na koja će odgovore dati ugledni hrvatski znanstvenici, a na znanstvenom skupu će prisustvovati župan Radimir Čačić sa suradnicima.

O zdravstvenim blagodatima bučinoga ulja govorit će prof. dr. sc. Ivančica Delaš s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a o bučinom ulju kao prirodnom antioksidansu dr. sc. Srećko Valić s Instituta Ruđer Bošković. O vrhunskoj kvaliteti bučinog ulja te izazovima i mogućnostima, predavanje će održati izv. prof. dr. sc. Sandra Balbino s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu.

O povijesti proizvodnje varaždinskog bučinog ulja govorit će mr. sc. Roman Ozimec iz Društva za istraživanje i očuvanje prirodne raznolikosti Hrvatske ADIPA, a znanstveni skup će zaključiti Davor Hostić, dipl. ing. preh. tehnologije iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu, koji će održati predavanje o nutricionizmu i tradiciji spremanja autohtonih jela varaždinskoga kraja.

Ulaz na znanstveni skup je besplatan.

Program znanstvenog skupa 'Varaždinsko bučino ulje'

Četvrtak, 20. veljače 2020.

10:00 - Pozdravna riječ domaćina

10:15 - 10:35 - Zdravstvene blagodati bučinoga ulja - prof. dr.sc. Ivančica Delaš, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

10:40 - 11:00 - Bučino ulje - prirodni antioksidans - dr. sc. Srećko Valić, Institut Ruđer Bošković

11:05 - 11:25 - Vrhunska kvaliteta bučinog ulja - izazovi i mogućnosti - izv. prof. dr. sc. Sandra Balbino, Prehrambeno-biotehnološki fakultet,

Sveučilište u Zagrebu

11:30 - 11:50 - Povijest proizvodnje varaždinskog bučinog ulja - mr. sc. Roman Ozimec, ADIPA - Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske

11:55 - 12:15 - Nutricionizam i tradicija spremanja autohtonih jela varaždinskoga kraja - dipl. ing. preh. teh. Davor Hostić, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola u Varaždinu

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video