Vijesti / Društvo

Spidermartin

ADRENALIN NA DVA KOTAČA Martin Vugrinec (20) iz Novog Marofa obara brzinske rekorde na trkačim stazama Europe

ADRENALIN NA DVA KOTAČA Martin Vugrinec (20) iz Novog Marofa obara brzinske rekorde na trkačim stazama Europe
Damir Spehar/Pixsell/HRT screenshot

Vugrinec vozi utrke diljem Njemačke, Austrije i Nizozemske pa tako možda hrvatski ljubitelji sporta ne znaju o njemu koliko bi trebali.

Mladi motociklist Martin Vugrinec (20) iz Novog Marofa nanizao je nekoliko europskih rekorda na trkačim stazama, a HRT je je sa Spidermartinom porazgovarao kako je ušao u svijet utrka.

Vugrinec vozi utrke diljem Njemačke, Austrije i Nizozemske pa tako možda hrvatski ljubitelji sporta ne znaju o njemu koliko bi trebali. Ipak, sam priznaje da živi za ovaj sport pun adrenalina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Medalje sam davno prestao brojiti. Kao klinac obožavao sam Spider-Mana pa smo razvili nekakav brend oko toga imena. Bavim se trkačim motociklizmom od treće godine, a otac je vozio motocikle – rekao je.

Pokušao je nabrojati barem neke prestižne nagrade i rezultate.

- Toliko smo uključeni u aktualnu sezonu da mi se teško prisjetiti što smo sve prolazili, ali da, krenuli smo od samih početaka; staze Novi Marof, bio sam i prvak Srbije, jer u Hrvatskoj nije bilo kategorije za tako mlade vozače... Uvijek smo tražili nešto više, više izazova – navodi 'Spidermartin'.

Život u tranziciji i strast za utrkama

Kaže kako rijetko postoji stalno mjesto boravišta. Utrke, radionice i sve ostale stvari u trkačem motociklizmu na asfaltu traže život u pokretu.

- Službeno sam trenutno u Njemačkoj, u Novom Marofu sam isto dosta prisutan, ali moje stanovalište je u kombiju. Konstatno smo u tranziciji, putujemo puno na radionice, utrke, pripreme oko sajmova, a tek onda nakon toga kreće prava sezona i vožnja – objašnjava dvadesetogodišnjak.

Ozljede u ovom sportu još su jedna konstantna, ali Martin govori da prošle sezone ih nije bilo mnogo.

- Prošle godine nije bilo puno ozljeda. Imao sam lom rebra, ali osim toga, na svu sreću, nije bilo ništa drugo – sa smijehom na licu rekao je Martin Vugrinec.

Više pogledajte u videoprilogu HRT-a.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video