Vijesti / Društvo

NAJPOSJEĆENIJI PORTALI

Hej, Varaždinske vijesti, opet ste objavili neistine o čitanosti! Evo točnih podataka...

Hej, Varaždinske vijesti, opet ste objavili neistine o čitanosti! Evo točnih podataka...
Varaždinski.hr

Kao i prije nekoliko godina, poznata varaždinska medijska kuća opet iznosi neistine o čitanosti medija tako da uspoređuje kruške i jabuke.

Varaždinske vijesti danas su objavile članak pod naslovom 'Portal Varaždinskih vijesti prvi po broju posjeta u Varaždinskoj županiji i među vodećima na Sjeverozapadu'. Pritom su, kao i prije nekoliko godina, iznijeli zaključak koji je neistinit, budući da se temelji na podacima koji nisu međusobno usporedivi. 

Podaci koji se iznose su s relevantnog javnog servisa SimilarWeb. Taj servis koristi vlastiti algoritam, ali također daje mogućnost povezivanja s podacima servisa Google Analytics, koji nije javan. 

Varaždinske vijesti su tako u članku napravile analizu u kojem uspoređuju svoje brojke o čitanosti koje daje Google Analytics s brojkama ostalih lokalnih portala koje daje SimilarWeb. A razlike u brojkama između dva servisa su itekako značajne (mogu biti i više od 100 posto!), tako da se može reći da su na ovaj način uspoređene kruške i jabuke.

Jedini ispravan način usporedbe čitanosti je uzimanje podataka dobivenih prema istome algoritmu. U nastavku donosimo točne i istinite podatke SimilarWeba o broju posjeta pet lokalnih portala tijekom siječnja 2020. godine.

Iz podataka je sasvim razvidno da je Varaždinski.hr vodeći informativni portal na području Varaždinske županije.

4d52c90403586b74a48ea5fb2f8a8149.jpg?v=2

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video