Vijesti / Društvo

KORIZMENA KAMPANJA

40 DANA ZA ŽIVOT Od 26. veljače molitelji opet pred varaždinskom bolnicom

40 DANA ZA ŽIVOT Od 26. veljače molitelji opet pred varaždinskom bolnicom
Zvonko Lončar

Ukupno je do sada u Hrvatskoj spašeno 69 djece. Vjerujemo da će i ova nadolazeća kampanja donijeti dobre plodove...

I ove će se godine u vrijeme korizme diljem Hrvatske, pa tako i u Varaždinu održati kampanja '40 dana za život'.

- Korizmena kampanja ekumenske miroljubive inicijative za život ove godine traje od 26. veljače do 5. travnja u cijelom svijetu, a u Varaždinu, u tom razdoblju svakog dana od 6 do18 sati ispred Opće bolnice Varaždin - rekao je Vedran Kaniški, voditelj inicijative 40 dana za život - Varaždin.

U Hrvatskoj je do sada ovo najveća kampanja jer su uključena 35 hrvatska grada na 37 mjesta bdjenja, dodao je.

-  U svakoj kampanji pridruži se neko novo mjesto za miroljubivo bdjenje i molitvu za nerođene i njihove obitelji. U inicijativi sudjeluje mnogo volontera i molitelja, a njezin je cilj osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja uz molitvu i post - rekao je Kaniški.

- Budući da smo već više puta svjedočili iskustvima žena koje su imale pobačaj, znamo da pobačaj nije dobro rješenje problema bez obzira na situaciju u kojoj se trudnica nalazi. Stoga dva puta godišnje miroljubivo bdijemo kako bismo ženama koje smatraju da nemaju nijedno drugo rješenje, osim pobačaja, pokazali kako imaju svu našu podršku za rođenje svog djeteta.

Osim molitvene podrške, u suradnji s Udrugom Betlehem u Varaždinu, pruža se i materijalna pomoć trudnicama u potrebi, istaknuo je.

- Obzirom da je otkriveno kako i muškarci, očevi pate od negativnih posljedica koje nosi učinjeni pobačaj od žene, sada je i u Hrvatskoj dostupan program pod nazivom 'Iscjeljenje očeva srca'. Za žene već neko vrijeme postoji program koji se zove 'Oprostom oslobođene'. Detalji o navedenom bit će dostupni na Facebook stranici inicijative.

Kaniški je rekao i da je svaka kampanja urodila plodom.

- Ukupno je do sada u Hrvatskoj spašeno 69 djece. Vjerujemo da će i ova nadolazeća kampanja donijeti dobre plodove - rekao je zaključno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video