Vijesti / Društvo

Dva projekta

Radovi na dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića Novi Marof u punom jeku

Radovi na dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića Novi Marof u punom jeku
Grad Novi Marof

U to su se uvjerili i gradski vijećnici u pratnji izvršne gradske vlasti prilikom obilaska radova na projektu dogradnje vrtića te nedavno završene energetske obnove.

Radovi na Dječjem vrtiću Novi Marof u punom su jeku. U to su se uvjerili i gradski vijećnici u pratnji izvršne gradske vlasti prilikom obilaska radova na projektu dogradnje vrtića te nedavno završene energetske obnove.

Ova dva projekta koja će doprinijeti većem standardu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Novom Marofu vrijedna su gotovo 13 milijuna kuna.

– Napravili smo kratki obilazak da pokažemo gradskim vijećnicima i izvršnoj vlasti što se sve radi i kamo se ulaže gradski novac – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač naglasivši kako su ujedno obišli gradilište s projektantima i izvođačima radova kako bi uvidjeli u kojoj su fazi gradnje.

– Možemo biti prezadovoljni dinamikom izvođenja radova, ali i samim izgledom građevine. Kao što je rekao nadzorni inspektor, bit će to jedna od najsigurnijih građevina u Novom Marofu. Tu je i prekrasno uređeno igralište koje ćemo dodatno proširiti na radost sve djece, a kad se čitav okoliš uredi bit će to jedna krasna zaokružena priča – istaknuo je Jenkač.

Projekt energetske obnove vrijedan je 2,8 milijuna kuna, a sufinanciran je preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 850 tisuća kuna. Rekonstrukcija i dogradnja vrtića, teška preko 9 milijuna kuna, sufinancira se 85 posto bespovratnim sredstvima Europske unije preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

– Sve ono što smo mogli za energetsku obnovu i dogradnju, mi smo kao lokalna samouprava povukli i efekti svega što smo do sada radili vidljivi su našim građanima – naglasio je Jenkač dodavši kako se kapacitet vrtića povećava gotovo duplo, a uz postojeća dva privatna vrtića te treći koji se uskoro otvara, u Novom Marofu bit će zadovoljene potrebe smještaja djece za sljedećih deset godina.

Dječji vrtić trenutno se dograđuje za četiri odgojne skupine u koje će se smjestiti djeca jasličke dobi, što je itekako potrebno s obzirom na to da je natalitet u Novom Marofu u porastu.

– Potreban nam je prostor za djecu od prve do treće godine. Na području grada imamo dovoljno takve djece jer nam natalitet unatrag dvije-tri godine vidljivo raste, a sukladno tome i potrebe roditelja za smještajem djece u vrtić sve su veće – rekla je ravnateljica vrtića Karolina Fotak te dodala kako gradnjom dobivaju prekrasan atrij i prostorije za djelatnike vrtića čime će znatno poboljšati uvjete rada.

Ravnateljica je naglasila kako energetskom obnovom dobivaju puno po pitanju kvalitete rada, naročito kad je riječ o boravku i sigurnosti djece, no važna je i financijska strana priče.

– Zahvaljujući ovoj obnovi uštedjet ćemo mnogo na energentima, a rezultati su već sad vidljivi, u ovom kratkom razdoblju. Osobito mi je drago što uređujemo i igralište, tome se djeca posebno vesele – kazala je ravnateljica te dodala kako će Dječji vrtić Novi Marof po završetku radova imati jedno od najvećih i najljepših igrališta u sklopu dječjih vrtića u Varaždinskoj županiji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video