Vijesti / Društvo

Inicijativa '40 dana za život'

MOLITELJI ISPRED BOLNICE 'Ovo je najveća kampanja dosad. Imat ćemo i svjedočanstvo'

MOLITELJI ISPRED BOLNICE 'Ovo je najveća kampanja dosad. Imat ćemo i svjedočanstvo'
Varaždinski.hr

Danas smo ispred varaždinske Opće bolnice oko 7.30 sati susreli smo dvoje molitelja. Oni nisu htjeli ništa govoriti te su nas uputili na ostale članove inicijative 40 dana za život.

U Varaždinu je danas, 26. veljače 2020. godine, započela inicijativa '40 dana za život', a trajat će do 5. travnja.

Ispred varaždinske Opće bolnice oko 7.30 sati susreli smo dvoje molitelja. Oni nisu htjeli ništa govoriti te su nas uputili na ostale članove inicijative 40 dana za život. 

Tako smo od Mateje Sabljak, članice inicijative, preko maila doznali da je '40 dana za život' ekumenskog i miroljubivog karaktera s ciljem spašavanja života nerođene djece kojima prijeti pobačaj. 

- U cijelom svijetu se održava u isto vrijeme pa tako i u Varaždinu. Postoje tri stupa Inicijative: molitva i post, miroljubivo bdjenje i osvješćivanje lokalne zajednice. Što se tiče miroljubivog bdjenja, korizmena kampanja Inicijative je ove godine od 26. veljače pa do 5. travnja, a u Varaždinu se moli u tom razdoblju ispred varaždinske bolnice od 6 sati do 18 sati. Uz to, svaki petak u 10 sati molit će se Križni put za nerođene - napisali su nam. 

Kažu da je ovo do sada najveća kampanja. 

- U Hrvatskoj je do sada ovo najveća kampanja jer su uključena 35 hrvatska grada na 37 mjesta bdjenja. Moli se za nerođenu djecu, majke, očeve, medicinsko osoblje. Svojom prisutnošću želimo dati do znanja da majke i obitelji nisu sami te da nam se mogu obratiti za pomoć. Surađujemo i s Udrugom 'Betlehem' Varaždin, ali i pojedincima koji su spremni pružiti emocionalnu i materijalnu pomoć majkama i obiteljima čija se djeca nalaze u opasnosti od pobačaja - piše Sabljak. 

Napominju kako će u Varaždinu biti svjedočanstvo i predstavljanje programa ('Iscjeljenje očeva srca'): 18. ožujka u 19:45 sati u dvorani kapucinskog samostana. 

- Posebnost ove kampanje bit će i Straža svetog Josipa gdje će muškarci moliti za obranu života i to jedan sat ispred bolnica, svaku srijedu počevši od 4.3. od 17 do 18 sati - navode iz inicijative. 

Ističu da je svaka kampanja urodila plodom te da imaju podatke o mnoštvu spašene djece od početka inicijative u Hrvatskoj prije šest godina, navode iz Inicijative.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!