Vijesti / Društvo

informacije o koronavirusu

OPĆA BOLNICA VARAŽDIN 'Pacijenti zaraženi koronavirusom su dobro'

OPĆA BOLNICA VARAŽDIN 'Pacijenti zaraženi koronavirusom su dobro'
Davor Javorovic/Pixsell/Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

- Prošlog tjedna je u bolnici bilo sedam pacijenata, od toga četiri pozitivna i tri negativna, koji su bili u izolaciji i karanteni...

U Hrvatskoj je dosad zabilježeno 13 oboljelih od koronavirusa. U pulskoj bolnici nalaze se zaraženi i njegov kolega koji ima simptome zaraze. Obojica su radila u Italiji.

Od utorka je za sve strance koji dolaze u Hrvatsku iz žarišta epidemija obvezna dvotjedna karantena, dok će se za državljane Hrvatske koji dolaze iz područja žarišta primjenjivati samoizolacija.

Vezana vijest:

koronavirus Osiguran RTG uređaj KORONAVIRUS Situacija u županiji pod kontrolom, bolnica dobila pokretni RTG uređaj

U Varaždinskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a nad 44 osobe završen je dvotjedni zdravstveni nadzor i one više nemaju ograničeno kretanje, izjavio je u utorak na konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Vugrin je rekao kako je trenutačno 185 osoba pod aktivnim zdravstvenim nadzorom.

- Jučer je završio nadzor nad 44 osobe koje samim time više nemaju ograničeno kretanje. Situacija u Varaždinu se, ako gledamo susjedstvo, može i mora nazvati pozitivnom - rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite te pohvalio odličnu suradnju s graničnom policijom, sanitarnim inspektorima, epidemiolozima i varaždinskom Općom bolnicom te s građanima koji se pridržavaju uputa.

Ravnatelj Opće bolnice Nenad Kudelić rekao je da su dosad testirali 23 pacijenta od kojih su četiri pozitivna te su na liječenju.

- Prošlog tjedna je u bolnici bilo sedam pacijenata, od toga četiri pozitivna i tri negativna, koji su bili u izolaciji i karanteni, s time da su, nakon što smo dobili i drugu potvrdu negativnosti, dva pacijenta otpuštena kući na kućni nadzor. Zadnji pacijent testiran je sinoć i on je negativan - rekao je Kudelić. Dodao je da se za dva zaražena pacijenta, drugog i trećeg oboljelog rade dodatne obrade.

- Pacijenti su klinički dobro i njihovo zdravstveno stanje u odnosu na stanje pri dolasku nije bitno promijenjeno, no svi smo svjesni činjenice da je to bolest koja može unutar nekoliko sati rapidno progredirati i svjesni smo činjenice da takvim pacijentima katkad treba i umjetna, mehanička ventilacija - rekao je ravnatelj bolnice i dodao da raspolažu dovoljnim brojem respiratora.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video