Vijesti / Društvo

POZIV

LUDBREŠKI PLAC 'Poljoprivrednici će moći svoje proizvode prodavati putem online tržnice'

LUDBREŠKI PLAC 'Poljoprivrednici će moći svoje proizvode prodavati putem online tržnice'
Grad Ludbreg

Ludbreški plac osmišljen je na način da bude poveznica između potrošača i proizvođača te da tako pmogne u očuvanju radnih mjesta i omogući opstanak poljoprivrednicima.

Zbog odluke kojom su diljem Hrvatske zatvorene tržnice u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19 Grad Ludbreg u suradnji s poljoprivrednom zadrugom 'Ludbreški kra' pokrenuo je akciju s ciljem pomaganja lokalnim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima da svoje proizvode prodaju putem online tržnice.

Ludbreški plac osmišljen je na način da bude poveznica između potrošača i proizvođača te da tako pmogne u očuvanju radnih mjesta i omogući opstanak  poljoprivrednicima. Kupnjom lokalnog proizvoda doprinosimo lokalnom gospodarstvu.

- U nekoliko smo puta dokazali da nam je poljoprivreda važna grana. U ovim teškim trenucima kada su tržnice zatvorene naši su poljoprivrednici stavljeni pred zid. S druge strane trgovine su prepune uvozne robe. Kako bi im pomogli pronaći kupce pokrenuli smo “Ludbreški plac” gdje na jednom mjestu možete pronaći sve. U ovaj projekt uključili smo i susjedne općine Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ jer nas ne dijele velike udaljenosti, a zajedno možemo brže i jače djelovati. Ovo su trenuci kad isključenost ne smije postojati već samo zajedništvo - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz Grada Ludbrega pozivaju sve lokalne poljoprivredne proizvođače da ispune obrazac prijave koji je dostupan na mrežnoj stranici Grada Ludbrega  te da na taj način ponude svoje domaće proizvode svima kojima su oni potrebni.

- Jednako tako pozivamo sve mještane da redovito posjećuju besplatnu platformu 'Ludbreški plac' te kontaktiraju poljoprivredne proizvođače i naručuju njihove proizvode jer su njihovi proizvodi domaći i zdravi, proizvedeni u vašem okruženju. Sada je više nego ikad važno da se oslanjamo na vlastite resurse - zaključuje gradonačelnik.

Putem sljedeće poveznice možete pronaći prijavnicu: Ludbreški plac.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!