Vijesti / Društvo

JAVLJAJU IZ GRADA

USKRSNICE Varaždinski umirovljenici i osobe s invaliditetom dobit će 150 kuna, isplata kreće danas

USKRSNICE Varaždinski umirovljenici i osobe s invaliditetom dobit će 150 kuna, isplata kreće danas
Varaždinski.hr

Iz gradskog proračuna u tu svrhu bit će ukupno isplaćeno 354.750,00 kuna.

Grad Varaždin danas 27. ožujka počinje s isplatama 'uskrsnica' na kućne adrese umirovljenika i osoba s invaliditetom.

Drugu godinu zaredom umirovljenicima čija mirovinska primanja iznose do 2 tisuće kuna mjesečno, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, grad će povodom uskršnjih blagdana isplatiti novčanu pomoć, uskrsnicu u iznosu od 150 kuna. Iz gradskog proračuna u tu svrhu bit će ukupno isplaćeno 354.750,00 kuna.

Prema podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Zagreb na području grada Varaždina živi ukupno je 2019 umirovljenika s mirovinskim primanjima do 2 tisuće kuna, 300 osoba s osobnom invalidninom prema podacima Centra za socijalnu skrb Varaždin i 46 osoba koje imaju status nezaposlenih osoba s invaliditetom u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podružnica Varaždin.

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok uz objavu vijesti o isplati uskrsnica izjavio je:

- Sada je vrijeme kada moramo još više brinuti o građanima kojima je potrebna pomoć. Ovom isplatom uskrsnica najugroženijim skupinama građana želimo iz razveseliti i ublažiti njihovu situaciju. Svima čestitam Uskrs i želim puno zdravlja. Reklamacije će se obrađivati i isplaćivati nakon Uskrsa, a o svim detaljima ćemo naknadno izvijestiti. Uz uskrsnice, Grad Varaždin će zajedno s Udrugom umirovljenika Grada Varaždina umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja podijeliti također uskršnje pakete. O načinu, mjestu i vremenu podjele paketa usklađenim s mjerama zaštite od širenja zareze koronavirusom, javnost će uskoro biti obaviještena.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video