Vijesti / Društvo

GRAD IVANEC

OPSEŽNI RADOVI U tijeku montaža pročistača za otpadne vode iz kanalizacijskog sustava Bedenec

OPSEŽNI RADOVI U tijeku montaža pročistača za otpadne vode iz kanalizacijskog sustava Bedenec
Grad Ivanec

Investicija je vrijedna 1,17 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode osiguravaju 80% sredstava, a ostatak Ivkom Vode d.o.o.

U tijeku su opsežni radovi na montaži pročistača za otpadne vode na kanalizacijskom sustavu Bedenec.

- U provedenom postupku javne nabave gradnja pročistača povjerena je tvrtki Tehnix iz Donjeg Kraljevca, koja ga jučer dopremila pročistač i počela s njegovom montažom. Investicija je vrijedna 1,17 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode osiguravaju 80% sredstava, a ostatak Ivkom Vode d.o.o. Funkcija ovog pročistača će biti prikupljanje otpadnih voda iz kanalizacijskog kolektora koji vodi do njega, nakon čega će čista voda biti ispuštana u Bednju - naglašava direktor Ivkom Voda Mladen Stanko.

- Ovaj pročistač bit će u funkciji privremeno, tako dugo dok ne bude sagrađen i u pogon stavljen sustav Aglomeracije Ivanec s glavnim pročistačem, na koji će se onda spojiti kanalizacijski sustav Bedenec. Montaža pročistača tek je dio daleko širih radova na jednom od najvećih komunalno – infrastrukturnih projekata na području grada Ivanca financiranih iz EU fondova – gradnji sanitarne kanalizacije u Bedencu, koja je i dalje u tijeku - stoji u priopćenju.

Projekt obuhvaća gradnju ukupno 5 kilometara kanalizacijske mreže i dvije precrpne stanice. Vrijedan je 4,36 milijuna kuna.

Investitor i nositelj projekta su Ivkom Vode, a temeljem provedenog postupka javne nabave izvođenje radova povjereno je tvrtki HIS iz Višnjice.

U prvoj fazi radova (2018.) položeno je gotovo 2 km kanalizacijskog kolektora, pri čemu su se cijevi polagale na terenu ispod županijske ceste, bliže rijeci Bednji.

U drugoj fazi radova koja je počela prošle, a nastavljena je ove godine, položit će se još 3 km cijevi od parkirališta kod kapelice u Jerovcu do ugostiteljskog objekta Bijeli cvijet.

Usporedno s montažom pročistača i polaganjem kanalizacijskih cijevi u sklopu EU projekta, izvode se i radovi na uređenju oborinske odvodnje uz županijsku cestu u Bedencu, što je projekt koji i ove godine, kao i lani, Grad Ivanec sufinancira s blizu 250.000 kuna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video