Vijesti / Društvo

Online orkestar

PREDIVAN SVIJET 4 Tenora i tamburaši predvođeni Tiborom Bünom obradili kultnu pjesmu Louisa Armstronga

PREDIVAN SVIJET 4 Tenora i tamburaši predvođeni Tiborom Bünom obradili kultnu pjesmu Louisa Armstronga
YouTube screenshot

Bün i Miran Tikvicki u doba svjetske krize uzrokovane koronavirusom osnovali su World Online Tamburitza Orchestra.

Potaknuti zdravstvenom situacijom uzrokovanu koronavirusom 4 Tenora i tamburaši obradili su pjesmu Luisa Armstronga 'What a Wonderful World'.

Po ideji Tibora Büna, voditelja varaždinskog tamburaškog orkestra CTK i Vladimira Garića, aranžmanu Mirana Tikvickog, mladog perspektivnog studenta glazbene akademije Berklee College of Music i dugogodišnjeg tamburaša Franje Batoreka, 4 Tenora i Svjetskog online tamburaškog orkestra snimljen je Armstrongov hit.

- Razgovarali smo se, dugo vijećali i zaključili: pa zašto ne bismo udružili snage i obradili neku neka svjetska stvar? Vlado je došao na ideju da to poznati bude baš Luis Armstrong i evergreen 'What a wonderful world'. Znamo da do sada nitko nije izvodio ovaj aranžman i da će sigurno izvrsno zvučati. Miran i Franjo odradili su odličan aranžerski posao, a glazbeni potencijali Tenora itekako su došli do izražaja u ovoj kombinaciji. Svaki je otpjevao strofu za sebe, uz njih su tamburice iz različitih dijelova svijeta pa je ovo zaista jedno veličanstveno izdanje – rekao je dirigent Bün.

Suradnja Vladimira Garića, Filipa Hozjaka, Marka Pecotića i Đanija Stipaničeva s maestrom Bünom traje već neko vrijeme. Tako su Tenori ove godine za Valentinovo u Čakovcu održali dva uzastopna koncerta s Tamburaškim orkestrom CTK-A pod ravnanjem Tibora Büna.

Bün i Miran Tikvicki u doba svjetske krize uzrokovane koronavirusom osnovali su World Online Tamburitza Orchestra. U ovom su orkestru okupljeni iskusni svirači i voditelji tamburaških sastava i orkestara iz cijelog svijeta, a povezuje ih dugogodišnje sudjelovanje na Školi hrvatskog folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video