Vijesti / Društvo

teška školska godina

VELIKI PROBLEMI U ŠKOLSTVU Prvašići se ne mogu upisati u škole, osmaši na mukama

VELIKI PROBLEMI U ŠKOLSTVU Prvašići se ne mogu upisati u škole, osmaši na mukama
Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zasad ne može ništa preciznije reći ni o tome kada će se nastaviti upisi u osnovne škole najmlađe djece.

Ova je školska godina, koju je obilježio i dugotrajni štrajk, doveo je do toga da je mnogo učenika ostalo bez većeg broja ocjena iz pojedinih predmeta, a zbog pandemije koronavirusa u ovom polugodištu i prelaska na online nastavu najmanje četiri tjedna ostali su bez ocjena, piše RTL

Izvjesno je kako većih promjena upisne politike ne bi trebalo biti ni ove godine, dakle, učenici će se u srednje škole upisivati na temelju ocjena te dodatnih bodova iz natjecanja prijašnjih godina. Problem je što su ovoj situaciji i natjecanja otkazana.

Učenici će se, kao i do sada, prijavljivati i upisivati elektroničkim načinom putem stranice www.upisi.hr, piše Jutarnji list. Ministarstvo je u dopisu nadležnim županijskim uredima produljilo rok, s 31. ožujka na 30. travnja, do kojega moraju završiti postupak planiranja upisnih mjesta.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zasad ne može ništa preciznije reći ni o tome kada će se nastaviti upisi u osnovne škole najmlađe djece, učenika koji od iduće školske godine trebaju krenuti u prvi razred. Ti su postupci obustavljeni u ožujku, a nisu još provedena ni psihofizička testiranja.

- Upisi u prve razrede osnovne škole nastavit će se provoditi kada se za to stvore uvjeti, to jest sukladno preporukama Stožera civilne zaštite. U ovom trenutku ne možemo odgovoriti kada će to točno biti - kazali su iz MZO-a za Jutarnji list. 

Poručuju kako će o nastavku upisa pravovremeno obavijestiti nadležna upravna tijela županija, Grada Zagreba i školskih ustanova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video