Vijesti / Društvo

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

MIKAC POBIJEDIO Tužba za povredu ugleda je odbačena, Čistoća mora platiti 7.500 kuna

MIKAC POBIJEDIO Tužba za povredu ugleda je odbačena, Čistoća mora platiti 7.500 kuna
Varaždinski.hr

Čistoća se na ovu odluku može žaliti u roku od 15 dana...

Općinski sud u Varaždinu danas je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom se odbija tužba koju je varaždinska gradska tvrtka Čistoća podignula protiv aktivista i sveučilišnog predavača Matije Mikca.

Vezana vijest:

Sud, Čistoća, Matija Mikac, Davor Skroza ŠEST SATI NA SUDU ČISTOĆA TUŽILA AKTIVISTA Skroza i Mikac punih šest sati iznosili su svoje viđenje svega što se dogodilo

Čistoća je Mikca tužila 'zbog toga što je tuženik zloupotrijebio slobodu izražavanja' 'iznošenjem neistinitih, klevetničkih i paušalnih tvrdnji' na prosvjedu građanske inicijative Varaždinsko smeće 5. siječnja 2019. godine te istog datuma na Facebook stranici inicijative.

Zbog toga je Čistoća tražila od Mikca naknadu u visini od 30.000 kuna.

No za varaždinski općinski sud ta je tužba bila neosnovana.

- U konkretnom slučaju je sud ocijenio da su tuženikove sporne izjave i objave dane u okviru rasprave u javnom interesu u demokratskom društvu te da iste predstavljaju prihvatljivu kritiku, između ostalog, tužitelju kao pravnoj osobi koja pruža javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Varaždina i koja je u suvlasništvu Grada Varaždina, te da iste ne predstavljaju takav napad na tužitelja, koji bi izazvao takvu povredu ugleda, imena i časti tužitelja da bi težina te povrede i okolnosti slučaja opravdavale dosuditi mu pravičnu novčanu naknadu u iznosu od 30.000 kuna. Stoga je na temelju provedenog postupka prema ocjeni ovoga suda valjalo odbiti tužbeni zahtjev tužitelja kao neosnovan - piše u sudskom obrazloženju.

Vezana vijest:

Varaždinsko smeće, prosvjed u Varaždinu 5.1.2018. 'DOSTA JE!' 'VARAŽDINCI NISU OVCE' Par stotina nezadovoljnih građana prosvjedovalo protiv gradske uprave zbog problema sa smećem

Sud je također odlučio kako Čistoća mora platiti 7.500 kuna parničnih troškova Matije Mikca.

Stranke u sporu žaliti se mogu u razdoblju od 15 dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video