Vijesti / Društvo

3,5 PO RICHTERU

OPET POTRES U ZAGREBU 'Tresla se cijela kuća', 'Čaša je pala sa stola'...

OPET POTRES U ZAGREBU 'Tresla se cijela kuća', 'Čaša je pala sa stola'...
EMSC

Lagana podrhtavanja, prema svjedočanstvima, osjetila su se i na području Hrvatskog zagorja, sve do samog varaždinskog kraja.

Danas oko 9:50 Zagreb je doživio još jedan potres, javlja seizmološki centar EMSC. Prema objavljenim podacima, bio je jačine 3,5 po Richteru. 

- Sam potres magnitude 3.5 je mali, u osnovi tisuću puta manji od glavnog udara. Ali lokalno može stvoriti značajno podrhtavanje. Nadamo se da vam je ovo pomoglo - napisali su iz EMSC-a na Twitteru.

U ovome trenutku oko 900 dojava građana je na stranicama EMSC-a.

'Bio je u dva dijela. Prvi je bio jači, drugi slabiji', 'Nekoliko sekundi jake trešnje uz glasan zvuk', 'Čaša ja pala sa stola', 'Zatresla se kuća na nekoliko sekundi', neka su od svjedočanstava.

Lagana podrhtavanja, prema svjedočanstvima, osjetila su se i na području Hrvatskog zagorja, sve do varaždinskog kraja.

Epicentar je bio u blizini Markuševca, javlja Seizmološka služba RH. Njihovi podaci malo se razlikuju od EMSC-evih.

- Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske jutros su zabilježili dva potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 9 sati i 52 minute, a drugi u 9 sati i 59 minuta. Prvi potres bio je umjeren, magnitude 3.2 prema Richteru, intenziteta u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice i osjetio se diljem Zagreba i okolice. Drugi potres bio je slab, magnitude 2.3 prema Richteru, intenziteta u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice te se osjetio u epicentralnom području i sjevernom dijelu Zagreba - izvijestila je seizmološka služba.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video