Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima, napominju iz Stožera.
Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima
ugostiteljske i industrije događanja (event
industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za
javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim
epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih
catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i
domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih
djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020, priopćio je Nacionalni
stožer.
U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u
organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala,
preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom
kulture i strukovnim udrugama.
Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će
detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim
djelatnostima, napominju iz Stožera.
Također, kako ističu iz Stožera 27. svibnja 2020. predviđeno je
da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u
vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti
o epidemiološkoj situaciji.
Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za
šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je
usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na
otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za
javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.