Vijesti / Društvo

ZA MLADE

Počinju radovi na izgradnji nove škole u Svetom Iliji

Počinju radovi na izgradnji nove škole u Svetom Iliji
Općina Sveti Ilija

Ministarstvo će sufinancirati izgradnju s 44,8 milijuna kuna, dok je ukupna investicija 56 milijuna kuna.

Ministrica Blaženka Divjak u pratnji HNS-ovog potpredsjednika Vlade Predraga Štromara danas će u Svetom Iliji otvoriti radove na izgradnji nove škole.

- Ta je škola ujedno i simbolični dokaz da se može uspjeti samo i isključivo radom. Dok su drugi galamili i bavili se politikantstvom, naši ministri osigurali su sredstva za školu - kažu iz HNS-a.

Vlada je, naime, dala suglasnost ministrici Blaženki Divjak i Ministarstvu obrazovanja za izgradnju škole, vanjsko uređenje, uređenje pristupne prometnice, ograde i školskih sportskih terena. Ministarstvo će sufinancirati izgradnju s 44,8 milijuna kuna, dok je ukupna investicija 56 milijuna kuna.

- Podsjetimo i da je potpredsjednik Štromar na ovom projektu inzistirao od daleke 2005. godine, ali nije bilo sluha za naš sjever i naše ljude. U zadnje tri godine napokon se vidi da Varaždinska županija i sjever Hrvatske imaju prijatelja u Vladi. Ovo je samo dokaz koliko je politika često gluha i slijepa na potrebe jedne sredine, na potrebe ljudi, a u ovom slučaju najmlađih. Sjever Hrvatske godinama se zapostavljao, ali Štromar je obećao dok god je u Zagrebu da će tu nepravdu ispravljati i upravo je to i radio od prvog dana ulaska u Vladu. I sad nije bitno tko će se pohvaliti zaslugama jer se radi o projektu koji će ostati i iza ove Vlade i svih onih koji su na vlasti u županiji, općini ili vode političke stranke. Škola će ostati roditeljima, djeci i svim budućim naraštajima - zaključuju.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!