Vijesti / Društvo

DELA SE

TRNOVEC BARTOLOVEČKI 'Ulaganja na području općine unazad nekoliko godina iznose više od 50 milijuna kuna'

TRNOVEC BARTOLOVEČKI 'Ulaganja na području općine unazad nekoliko godina iznose više od 50 milijuna kuna'
Trnovec Bartolovečki

Načelnik je dodao da je Općina ostvarila i značajan višak financijskih sredstava zahvaljujući poreznoj reformi.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u Općini Trnovec Bartolovečki uvjerio se u brojne komunalno-infrastrukturne radove, obišavši s načelnikom Zvonkom Šamecom novoizgrađeni kružni tok na državnoj cesti D2, uređene ulice te energetsku obnovu objekta bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu.

Načelnik Šamec je naglasio da ulaganja na području općine unazad nekoliko godina iznose više od 50 milijuna kuna.

- Unatrag pet, šest godina uredili smo i energetski obnovili gotovo sve javne objekte u svim naseljima po cijeloj općini. Konstantno smo ulagali u uređenje manjih prometnica i ulica, a naši partneri od HEP-a, Hrvatskih voda, Varkoma, Hrvatskih cesta ulagali su svaki u svom resoru. Siguran sam da moje zadovoljstvo dijele i mještani jer iz godine u godinu podižemo standarde živote i uređenost naselja - naglasio je Šamec.

Načelnik je dodao da je Općina ostvarila i značajan višak financijskih sredstava zahvaljujući poreznoj reformi, a kada se gledaju zadnje tri godine višak poreza i prireza je 4,3 milijuna kuna.

Štromar i Šamec obišli su dvije novouređene ulice u naselju Trnovec.

- Što se tiče Branimirove i Radničke ulice s nacionalne razine za njihovo uređenje dobili smo 312 odnosno 262 tisuće kune. Kada se tome pridoda 40 tisuća kuna za uređenje dječjih igrališta, samo za te komunalne projekte ukupno je od države dobiveno 614 tisuća kuna - podsjetio je načelnik.

Štromar je istaknuo kako se unazad tri godine puno ulagalo u Varaždinsku županiju i Općinu Trnovec Bartolovečki te pohvalio načelnika Šameca na upornosti i vrijednom radu, ali i odličnoj suradnji. Istaknuo je da Općina Trnovec Bartolovečki sada može poslužiti kao primjer i ogledna slika razvijenog Sjevera Hrvatske.

- Godinama su nam tepali kako je Sjever kotač razvoja Hrvatske, a onda su nas zapostavljali. Kad sam došao u Zagreb obećao sam da ću dati sve od sebe da tu nepravdu ispravim i to i radim, zajedno sa Zvonkom Šamecom i ostalim načelnicima koji vrijedno rade za svoje sumještane. Godinama su projekti iz Varaždinske županije, sa Sjevera Hrvatske, stajali u ladicama. Kad smo došli izvadili smo ih, obrisali prašinu s njih i počeli ih provoditi. Hrvatska i Sjever se vole radom - zaključio je Štromar.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video