Vijesti / Društvo

uspješna žena

SUŽIVOT S MULTIPLOM SKLEROZOM Varaždinka Petra Mutavčić govori o svojoj borbi s bolešću

SUŽIVOT S MULTIPLOM SKLEROZOM Varaždinka Petra Mutavčić govori o svojoj borbi s bolešću
Instagram PetraMutt

Danas, ona je magistrica ekonomije, u sretnom braku, zaposlena, a život je od postavljene dijagnoze promijenila iz temelja.

Petra Mutavčić, 27-godišnja Varaždinka, za portal Zadovoljna.hr ispričala je svoju životnu priču u koju se umiješala bolest -  multipla skleroza.

Suživot s tom kroničnom upalnom bolešću središnjeg živčanog sustava za Petru počinje od osamnaeste godine.

Primijetila je smetnje, počela su padanja, gubitak ravnoteže, a slomila je i nogu. Puno obaveza i stresa nagomilalo se u četvrtom razredu srednje škole. Kaže da je tada tražila hitnu uputnicu za neurologa, a on joj je nakon magnetne rezonance objasnio da boluje od multiple skleroze.

U tim trenucima, kako i sama priznaje, dijagnozu je prihvatila jako teško i trebalo joj je puno vremena da je prihvati kao dio sebe i da ne može protiv nje već mora naučiti živjeti s njom.

Danas, ona je magistrica ekonomije, u sretnom braku, zaposlena, a život je od tada promijenila iz temelja.

Kaže da je u proteklih 9 godina naučila više nego u 18 godina života. Zahvalna je obitelji, mami koja je bila uz nju. Kasnije je bila još više motivirana da pokaže da je sposobna i da ju ne određuje bolest, već da je ona žena koja ima mnogo toga za pokazati i ponuditi.

Uživa u Instagram profilu koji joj služi kao ispušni ventil, ali i sretna oaza. Prema tome, jasno je da ju veseli estetika, ljepota stvari, fotografija i svijet koji je izgradila oko sebe.

Naučila je uživati u sitnicama, svjesna da se mora više paziti, odmarati, zdravije hraniti i da joj treba više vremena za odraditi jedan jednostavan zadatak. To se sve uči s postepeno, kaže Mutavčić za Zadovoljna.hr

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video