Vijesti / Društvo

HUMANO

Upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević: 'Iznos prikupljenih donacija povećan za 100 posto'

Upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević: 'Iznos prikupljenih donacija povećan za 100 posto'
Varaždinska županija

U prvoj polovici godine zbog situacije uzrokovane koronavirusom nije bilo mogućnosti za ispunjenjem planiranih humanitarnih manifestacija.

- Dječji osmjeh trebao bi biti svakodnevica svih nas te oplemenjivati život veseljem, radošću i toplinom. Cilj svakog ljudskog bića  je potaknuti osmijehe i vratiti nadu na lica mališana i njihovih roditelja - s tom namjerom osnovana je Zakladu koja za cilj ima pružanje pomoći roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti, kao i podupiranje opremanja dječjih igrališta u Varaždinskoj županiji.

Osnivač Zaklade je Varaždinska županija, a upraviteljica Zaklade je posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Županijskoj palači u Varaždinu, upraviteljica Zaklade izvijestila je javnost o prikupljenim donacijama i održanim manifestacijama tijekom prošle godine, ali i početkom ove 2020. godine.

- Sa velikim zadovoljstvom mogu objaviti da smo od kada smo Upravni odbor i ja kao upraviteljica preuzeli upravljanje Zakladom povećali iznose prikupljenih donacija za gotovo 100%. Ova činjenica posebno nas veseli jer to naravno znači da možemo pomoći većem broju korisnika, a to su naši mališani i njihovi roditelji. Troškovi liječenja su izrazito veliki, no tu nisu samo troškovi liječenja već i operacija, pregleda putnih troškova i svega onog što je potrebno kako bi se olakšala situacija našim korisnicima u ovim teškim životnim situacijama. Zahvaljujemo svim našim donatorima koji su se na bilo koji način uključili u financiranje Zaklade, ali i građanima koji su se uključili u naše brojne manifestacije. Naš cilj nije bio samo prikupiti što više novaca već i senzibilizirati javnost o problemima s kojima se i djeca ali i roditelji svakodnevno suočavaju - rekla je upraviteljica Zaklade Natalija Martinčević.

Tijekom dvije i pol godine odrađen je brojni niz aktivnosti i manifestacija, a u 2019. posebno se zahvaljuju svim građanima i donatorima: PR Lady Lampioni dobrih želja, OŠ Beletinec, Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije, V. Osnovna škola Varaždin, Autolakirnica Kocijan, Filex d.o.o., Tamara Radočaj, Zajednica Hrvata u Stuttgartu, OPG Cafuk, Zagrebačka banka i Aurelija šemiga. Svi donatori dobiti će zahvalnice na njihovoj nesebičnoj pomoći, no obzirom na još uvijek trenutnu situaciju vezanu uz korona virus danas na prezentaciji bilo je prisutno samo njih nekoliko.

- Zahvalio bih organizatorima Kajkavske večeri u Stuttgartu koji su nas srdačno primili ali ono najvažnije na toj večeri na kojoj je prisustvovalo preko 600 ljudi prikupljeno je ukupno 8.000 eura koje su organizatori uplatili na račun Zaklade Vita. Hvala i izborniku Daliću koji je išao s nama i evo već imamo dogovoren datum za sljedeću godinu tako da možemo nastaviti odličnu suradnju, a sve s ciljem da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija - rekao je Krešimir Horvat, županijski vijećnik i član Upravnog odbora Zaklade Vita koji je svojevrsna spona organizatora Kajkavske večeri i Zaklade Vita.

Karolina Kovačić, majka korisnica pomoći Zaklade Vita zahvalila je u ime svih korisnika i istaknula je kako je svaka kuna dobrodošla obzirom da velike izdatke koje roditelji imaju svakodnevno, a nažalost velika većina potrebnih lijekova i terapija se mora platiti.

Na današnjem prijemu zahvalnice su primili Krešimir Horvat, Simone Tomec (organizatorica Kajkavske večeri), Marija Cafuk (OPG Cafuk), Nataša Fatiga (ravnateljica OŠ Beletinec), Gordana Kovačić (učiteljica V. osnovna škola).

- Nažalost, u prvoj polovici godine zbog situacije uzrokovane koronavirusom nije bilo mogućnosti za ispunjenjem planiranih humanitarnih manifestacija stoga ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu rad Zaklade donacijom na račun J&T banka broj 2489004-1131206233, IBAN.HR 7524890041131206233 - stoji u priopćenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video