Vijesti / Društvo

'Ivanečko planinarstvo'

LJEPOTE IVANŠČICE Izdana knjiga posvećena 120. obljetnici planinarstva u Ivancu

LJEPOTE IVANŠČICE Izdana knjiga posvećena 120. obljetnici planinarstva u Ivancu
Grad Ivanec

Njeni inicijatori i realizatori su TZ Ivanec i ivanečko Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica.

'Ivanečko planinarstvo' - naslov je knjige koju je izdala Turistička zajednica grada Ivanca, a koja je posvećena jubilarnoj 120. obljetnici planinarstva u Ivancu.

Njeni inicijatori i realizatori su TZ Ivanec i ivanečko Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica.

- Knjiga je tiskana još lani i planirali smo je predstaviti na javnoj promociji u ožujku ili travnju. No, zbog aktualne epidemiološke situacije predstavljamo je elektroničkim putem. U njoj se mogu naći i neke, sasvim nove teme s dosad nepoznatim povijesnim činjenicama. Uvjeren sam da će se knjiga svidjeti planinarima i svima onima koji poštuju ljepote i vrijednosti naše gore. A namijenjena je svima - izletnicima i turistima, ustanovama i institucijama. Posebnu zahvalu upućujem gradonačelniku M. Batiniću koji je prepoznao ovu ideju i od samog početka joj pružio podršku - izjavio je voditelj Ureda TZ-a Boris Jagetić Daraboš, urednik i suradnik u knjizi.

Potporu ovome projektu dali su Hrvatska turistička zajednica i TZ Grada Ivanca u sklopu financijske participacije na opremanju i postavljanju turističkih informativnih ploča.

Organizatori su uputili zahvale suradnicima na pripremljenim prilozima i pruženoj pomoći i to: Zrinki Miljan, Suzani Jagić, Sonji Poljak, Marini Držaić, Ljiljani Risek, Eduardu Kušenu, Dubravku Šinceku, Ivanu Borovečkom i Borislavu Kušenu.

Atraktivan izgled knjiga duguje fotografijama koje su ustupili Zdenko Horvat, D. Šincek, Darko Vurušić, Marijan Friščić i Tomislav Jagetić Daraboš. Recenzent knjige je dr. sc. Vladimir Huzjan, Upravitelj Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu.

Knjigu je na engleski jezik prevela Sanja Županić, a lektorirala ju je Isidora Vujašević. Sunakladnik knjige je tiskara Mini-print-logo iz Varaždina. Informacije oko nabave knjige mogu se dobiti u tiskari Mini-Print-Logo (098 267 176), u HPD-u Ivančica (098 903 1833, 095 862 5504) te, za potrebe promotivnih aktivnosti, u Turističkom uredu Ivanec (098 395 027).

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!