Vijesti / Društvo

natalitet

GRAD LEPOGLAVA Dodijeljene 24 jednokratne gradske novčane potpore za novorođene

GRAD LEPOGLAVA Dodijeljene 24 jednokratne gradske novčane potpore za novorođene
Grad Lepoglava

Ukupan iznos ovom prigodom uplaćenih potpora iznosi 45.500 kuna.

Grad Lepoglava nastavlja s podjelom jednokratnih novčanih potpora obiteljima s novorođenom djecom. Iako je običaj bio za sretne obitelji ovom prigodom organizirati prijem u gradskim prostorima, ovog puta zbog zaštite obitelji i djece od potencijalne ugroze izazvane epidemijom virusa COVID-19, jednokratne novčane potpore isplaćene su na tekuće račune roditelja koji su ostvarili pravo na potporu.

Ukupno je uplaćeno 24 novčanih potpora za 24 novorođene djece među kojima je devet djevojčica i 15 dječaka. Ukupan iznos ovom prigodom uplaćenih potpora iznosi 45.500 kuna. 

- Nastavljamo s ovom demografskom mjerom kojom nastojimo pomoći obiteljima prilikom rođenja djeteta, ali i kako bismo im pokazali da Grad Lepoglava već na samom početku njihova životnog puta stoji uz njih. Koliko nam je stalo da pomognemo mladim obiteljima i djeci najbolje se vidi ako se osvrnemo na aktivna gradilišta na području našeg grada. Naime, ulažemo značajna proračunska sredstva u uređenje i izgradnju čak dva dječja vrtića. Vrtići će uskoro biti dovršeni i na jesen otvoriti svoja vrata djeci. Među njima i za djecu iz obitelji kojima smo podijelili jednokratne novčane potpore. Provodimo i niz drugih demografskih mjera kao što su subvencioniranje pohađanja vrtića, a planiramo da u skoroj budućnosti pohađanje vrtića bude besplatno, zatim pomažemo djeci i  tijekom njihova osnovnoškolskog obrazovanja te na njihovom daljnjem obrazovnom putu. Ovih  smo dana pokrenuli i projekt izgradnje POS stanova u Lepoglavi kako bi osigurali stambeni prostor za mlade obitelji. Sve su to demografske mjere kojima želimo pomoći našim sugrađanima i tako osigurati budućnost našem gradu - istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić

Inače, iznosi jednokratnih novčanih potpora koje se u Gradu Lepoglavi dodjeljuju novorođenima, ovise o tome o kojem se djetetu u obitelji radi. Potpora za prvo rođeno dijete u obitelji iznosi 1.500 kuna, za drugo 2.000 kuna, a za treće i svako sljedeće rođeno dijete 2.500 kuna. 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video