hod za život

PITAMO VAS Treba li i u Varaždinu organizirati Hod za život?

U Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Sisku, Slavonskom Brodu i Imotskome ove godine održat će se Hod za život.

Hod za život održat će se ove godine u osam hrvatskih gradova: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru te po prvi puta u Sisku, Slavonskom Brodu i Imotskome. Trebao se prvotno održati u svibnju, no epidemija je odgodila manifestaciju. Sisački Hod za život održat će se tako u subotu, 20. lipnja od 10 sati, najavili su lokalni koordinatori.

Treba li i u Varaždinu organizirati Hod za život?

  • Ne (84%, 228 Odgovora)
  • Da (18%, 50 Odgovora)
  • Ne znam (2%, 5 Odgovora)

Ukupno: 272

Učitavanje ... Učitavanje ...

– Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti – ističu organizatori sisačkog Hoda za život.

– Zadnjih godina smo imali dobra iskustva s hodom za život u Osijeku i Zadru pa je to bio glavni motiv zašto smo se odlučili organizirati hod za život i u Sisku kako bi pokazali da i Siščani žele hodati za život. Geslo ovogodišnjeg Hoda za život je zaštita svakog života bez diskriminacije, dakle hodat ćemo za zaštitu svakog nerođenog djeteta, zaštitu njihovih očeva i majki, za zaštitu njihovih djedova i bajka, i to bez ikakve diskriminacije – rekla je jedna od koordinatorica Vlatka Vukelić.

Glavni koordinator ovogodišnje manifestacije u Sisku je Boris Prpić, koji je rekao kako su do sada mnogi Siščani odlazili u Zagreb na Hod za život te se među njima razvila inicijativa da manifestaciju organiziraju u svome gradu.

– Pridržavat ćemo se  svih propisanih epidemioloških mjera, skupovi na otvorenom su sada mogući do 500 ljudi, i prilagodit ćemo se svim promjenama ako ih do 20. lipanj bude – rekao je Prpić.

Okupljanje povorke je od 10 sati pored Sisačkog robnog centra (SRCE) odakle će se povorka kretati Šetnicom Slave Striegla do šetnice Vladimira Nazora. U tamošnjem paviljonu bit će priređen prigodni program.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije