Vijesti / Društvo

SPAS GOSPODARSTVA

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Mali gospodarstvenici i obrtnici oslobođeni plaćanja komunalne naknade

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Mali gospodarstvenici i obrtnici oslobođeni plaćanja komunalne naknade
Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki je 2019. godinu završila s 2,35 milijuna kuna proračunskog viška.

- Mali gospodarstvenici i obrtnici kojima je za vrijeme pandemije koronavirusa obustavljen rad, a sukladno odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, oslobođeni su plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište - odluka je to donijeta na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki održanoj u četvrtak.

Njome je obuhvaćeno 108 gospodarskih subjekata na području Općine Trnovec Bartolovečki za travanj, svibanj i lipanj. Načelnik Zvonko Šamec naglasio je kako se ovime želi pomoći onima koji nisu bili u mogućnosti obavljati redovne djelatnosti.

- Pandemija koronavirusa utjecala je na sve sfere našeg života. Posebno su se tu pogođeni našli oni koji su morali zatvoriti svoja vrata i mi im kao Općina ovime želimo olakšati i pomoći da što brže prebrode ovu krizu - istaknuo je načelnik Šamec.

Na sjednici je prihvaćen i godišnji izvještaj o izvršenju proračuna. Općina Trnovec Bartolovečki je 2019. godinu završila s 2,35 milijuna kuna proračunskog viška. Ukupni prihodi iznosili su 17,6, a rashodi 15,2 milijuna kuna.

Jedna od točaka dnevnog reda bila je izvješće o izvršenju programa građenja i opremanja te održavanja komunalne infrastrukture u 2019. godini, iz kojeg je vidljivo kako je Općina za provođenje tih programa izdvojila 6,3 milijuna kuna.

Prihvaćena je i odluka o prvom rebalansu proračuna za 2020. godinu. Ukupni prihodi i primici tako su smanjeni s predviđenih 22,5 na 18,2 milijuna, što uz proračunski višak iz prethodnih godina iznosi 20,57 milijuna kuna kojim Općina raspolaže u 2020. godini. Rashodi za 2020. godinu također su smanjeni, i to za 1,9 milijuna kuna.

U proračunu je smanjen iznos za izgradnju Društvenog doma u Trnovcu, za 3,72 milijuna kuna, jer nije prošao na natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi zbog nedostatnih sredstava.

SDP-ovi vijećnici predali su amandman kojim 674 tisuće kuna za uređenje zgrade bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu smanjuju na 300 tisuća, a ostatak se prebacuje za uređenje nerazvrstanih cesta i subvencije trgovačkim društvima, poljoprivrednicima i obrtnicima.

HSS-ov Božidar Tuđan i HDZ-ov Ivan Sušec predložili su amandman kojim se milijun kuna, za koliko su trebala biti povećana sredstva za unutarnje uređenje i dogradnju dječjeg vrtića, preusmjeravaju za uređenje ulica. Oba su amandmana prihvaćena i rebalans je proračuna je potvrđen jednoglasno.

Trnovečki općinski vijećnici prihvatili su sklapanje Sporazuma o sufinanciranju izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje na lokaciji Motičnjak u Varaždinu te Sporazuma o njegovom korištenju.

Prema izvještaju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Varaždin, u travnju su na području općine Trnovec Bartolovečki evidentirane 104 nezaposlene osobe.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video