Vijesti / Društvo

druga strana

DEMANTI UČITELJICE 'Nisam vikala na učenika, izrazila sam mu sućut zbog smrti brata'

DEMANTI UČITELJICE 'Nisam vikala na učenika, izrazila sam mu sućut zbog smrti brata'
Varaždinski.hr/Ilustracija

'Nije točno da je tada većina učenika u razredu počela plakati, već jedan učenik, koji se sjetio da je i njemu netko umro', odgovara učiteljica koju se optužuje za verbalnu agresiju nad učenikom..

Varaždinski.hr jučer je objavio vijest o incidentu u Šestoj osnovoj školi u Varaždinu. Prema riječima jednog roditelja, učiteljica glazbene kulture je na satu razredne nastave pozvala učenika da otpjeva pjesmicu, no on je počeo plakati jer mu je, kako je i rekao učiteljici, umro brat. Ona je, po riječima roditelja, na to povisila ton i vikala na dječaka. Nakon toga i ostala su djeca počela plakati, istaknuo je roditelj.

Vezana vijest:

VI. osnovna škola, Šesta osnovna škola NEMIO DOGAĐAJ INCIDENT U ŠKOLI 'Vikala je na učenika kad je rekao da mu je umro brat, svi su bili u šoku'

Jučer smo objavili i kratak komentar ravnatelja škole, a danas nas je dodatno kontaktirala učiteljica glazbene kulture, negirajući da su se stvari odvijale na način kako je opisano. Njezina je želja da ostane anonimna, kao što je to bilo i u inicijalnom članku, a njezin demanti prenosimo u cijelosti i bez intervencija u tekst.

'3.06.2020. na satu Glazbene kulture učenike sam ispitivala. Jedan učenik počeo je plakati, s obrazloženjem da mu je umro brat. Nakon tog saznanja, nevedenog učenika nisam pitala, niti sam mu upisala ocjenu, niti sam vikala, već sam mu izrazila sućut. Nije točno da je tada većina učenika u razredu počela plakati, već jedan učenik, koji se sjetio da je i njemu netko umro. Ovom prigodom izražavam iskrenu sućut obiteljima', piše u demantiju učiteljice glazbene kulture.

> OČITOVANJE 'Ravnatelj i učiteljica ispričali su se učenicima i roditeljima'

Najnovije

Reci što misliš!