Vijesti / Društvo

Kerekesh Teatar

VIDEO Jan Kerekeš poručio Čačiću: 'Manipulirate ljudima, idite u mirovinu. Nas pustite da se bavimo kulturom'

VIDEO Jan Kerekeš poručio Čačiću: 'Manipulirate ljudima, idite u mirovinu. Nas pustite da se bavimo kulturom'
Screenshot

Na odgovor Jana Kerekeša nije se dugo trebalo čekati. Snimio je dvominutni video u kojem iznosi svoje viđenje stvari i obraća se varaždinskom županu Radimiru Čačiću.

Nastavlja se rasprava između Kerekesh Teatra i Varaždinske županije. Podsjećamo, Kerekesh Teatar nezadovoljan je dobivenim novcem za organizaciju Tjedna smijeha.

Na natječaju Županije dobili su tri tisuće kuna što smatraju sramotnim, ali i napominju da toliko župan Čačić i Županija cijene kulturu te Teatar koji je najaktivniji promotor Varaždina i županije.

Vezana vijest:

županija kerekeš priopćenje varaždinske županije ŽUPANIJA ODGOVORILA KEREKEŠIMA 'Da uzimamo drugima, a dajemo vama koji ste imali 2,9 milijuna kuna prihoda?!'

Danas je i izveden svojevrsni performans Jana Kerekeša na glavnom varaždinskom trgu gdje je podijelio maske za lice u vrijednosti od tri tisuće kuna za osam minuta okupljenim građanima, a ubrzo je stigao i odgovor iz Županije.

Naslov njihovog priopćenja bio je 'Da uzmemo osobama s invaliditetom i umirovljenicima da bi dali Kerekešima koji su prihodovali 2,9 milijuna kuna ?!?' i u njemu su iznijeli podatke o tome koliko Kerekesh Teatar uprihodi uz ostale financijske brojke.

Između ostalog, optužili su Kerekesh Teatar za politikantstvo i da su se prosvjedom uključili u predizbornu kampanju.

Na odgovor Jana Kerekeša nije se dugo trebalo čekati. Snimio je dvominutni video u kojem iznosi svoje viđenje stvari i obraća se varaždinskom županu Radimiru Čačiću.

- Poštovani gospodine Čačiću, dragi župane Varaždinske županije, vidim da ste poslali priopćenje medijima vezano uz naš prosvjed jer smo dobili tri tisuće kuna za najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj i najposjećeniju kulturnu kazališnu manifestaciju u Varaždinskoj županiji - započeo je Kerekeš. 

Vezana vijest:

kerekesh teatar kerekeš korzo dobili 3 tisuće kuna 'Sramota za kulturu Varaždinske županije': Nezadovoljni Kerekesh Teatar dijeli maske na Korzu

- Vidim da ste u naslov stavili pitanje 'Da li bi Kerekesh Teatar htio da uzmu sredstva za invalide i daju ih Kerekesh Teatru?'. Stavili ste sliku invalidskih kolica. Jeste li vi stvarno toliko naivni da mislite da su ljudi budale? Kerekesh Teatar odigra više humanitarnih predstava nego bilo koje kazalište u Hrvatskoj. Tijekom tih predstava skupimo više novca nego što vi dajete udrugama invalida. Jeste svjesni toga? - pita se Kerekeš.

Županu Čačiću postavio je par pitanja. 

- Vidim da ste stavili da je Teatar uprihodovao 2,9 milijuna kuna u 2019. godini. Da, istina je. Zašto vam taj patuljak koji vam je to pisao, zašto nije napisao koliko je Kerekesh Teatar dao programa u cijeloj Hrvatskoj tijekom 2019. godine? Više od 200 predstava diljem Hrvatske i inozemstva. Zašto nije napisao da je u toj istoj kalkulaciji dugometražni igrani film? Jeste li gledali film? Vas ne zanima kazalište i kino? Zanima vas politika, može i do groba. Ja ću vam samo reći da ste stari, umorni. Idite se odmoriti, idite u mirovinu.

Istaknuo je da se Kerekesh Teatar ne bavi politikom, već da je to županova domena. 

- Ako je Sjajni bal vrsta kulture koju želite promovirati u Varaždinskoj županiji, ja vam odmah mogu reći – zaboravite! Dok se 'vi gore' gutite u kanapeima na Sjajnom balu, Kerekesh Teatar igra predstave u vatrogasnom domu, u društvenom domu za pet puta bolju publiku, za male ljude koji razumiju sve ovo što vi sada radite. Manipulirate naslovima, uzimate udruge invalida kao primjer nečega što bi se trebalo odražavati na kulturu. I obrnuto. Gospodine Čačiću, žalosno. Na ovome što vam sada govorim nema ni trunka politike. Ne zanima nas ni plavo, ni crveno, ljubičasto, žuto, gore, dolje, lijevo, desno. Time se vi bavite. Ali pustite nas kulturnjake da se bavimo kulturom – zaključio je Jan Kerekeš.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video