Vijesti / Društvo

Iskusan biciklist

APEL GRADU Biciklist koji je nedavno prošao 1450 kilometara, doživio tešku nesreću na Varteksovom nadvožnjaku

APEL GRADU Biciklist koji je nedavno prošao 1450 kilometara, doživio tešku nesreću na Varteksovom nadvožnjaku
Siniša Sović/Foto Agencija Sjever/Varaždinski.hr

Tomislav Kelemen odvozio je 4CC, a sada se u nedjeljnoj vožnji gradom teško ozlijedio, slomivši ključnu kost. Sada traži, zbog sigurnosti svih biciklista, da se staza na nadvožnjaku u Gospodarskoj sanira što brže.

Biciklist i član rekreativnih sportskih klubova BBK Asi i SRD 315 Tomislav Kelemen napisao je priopćenje koje je svojevrsni apel Gradu Varaždinu da sanira neravnine na nedavno obnovljenom 'Varteksovom nadvožnjaku' zbog kojih je on sam doživio tešku prometnu nesreću proteklu nedjelju.

Sanacija nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici u Varaždinu dovršena je u kolovozu 2019. godine, a 13. srpnja 2020. Kelemen je pao s bicikla na silaznoj rampi nadvožnjaka u smjeru grada i teško se ozlijedio. Pretrpio je prijelom desne ključne kosti koja je pukla na četiri mjesta, ozbiljno je natučen i ogreban po cijeloj desnoj strani tijela.

Sve to dogodilo mu se nakon što je prije desetak dana s kolegom Danijelom Horvatom odvozio 4CC, točnije rutu od 1450 kilometara koja spaja Ilok, Sveti Martin na Muri, Savudriju i Prevlaku – tkz. četiri ugla Hrvatske.

- Nas dvoje smo, uz još sedam Hrvata, bili među 15 ljudi koji su uspješno odvozili tu tešku vožnju unutar zadanog vremenskog limita – kaže Kelemen.

Dosad u nogama ima 20 tisuća kilometara vožnje cestovnim biciklom i dodaje da mu se nikad nije dogodio pad s bicikla.

Smatra da je glavni uzrok njegovog pada na nadvožnjaku, a s njime se slažu i policijski službenici, neravnina na biciklističkoj stazi navedena u policijskom izvješću. Izbočina na sredini staze visine je četiri centimetra, stoji u izvješću. 

Kelemen je uspješno operiran u varaždinskoj bolnici, ugrađene su mu pločice i šarafi koji fiksiraju slomljenu kost. Ističe da će oporavak biti dug i bolan, ali da na njemu neće ostati fizičkih posljedica ove nesreće koja se, navodi, mogla izbjeći.

Apelira da se što prije krene u sanaciju neravnina na biciklističkim stazama na Varteksovom nadvožnjaku prije nego što se još netko ozlijedi kao on ili još teže.

Što se tiče odluke o sudskom sporu s gradom, ne vjeruje da može dobiti 'tu bitku'.

- Ukoliko odlučim ići u sudski spor za utvrđivanje odgovornosti za nesreću s gradom kao vlasnikom prometnice, još ću dobiti kaznu za izazivanje prometne nesreće s ozlijeđenom osobom u iznosu 2500 kn. U stanju kakvom jesam, nemam ni volje i snage za to, te je sam ishod sudskog spora mene kao malog čovjeka i Grada neizvjestan – navodi Tomislav Kelemen.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video