Vijesti / Društvo

prometni problemi

GRAD ŽELI MIŠLJENJE GRAĐANA Tema je prometno rješenje u Vukovićevoj ulici

GRAD ŽELI MIŠLJENJE GRAĐANA Tema je prometno rješenje u Vukovićevoj ulici
Varaždinski.hr

Podsjećamo, građani koji žive u Bronxu i Vukovićevoj ulici učestalo dojavljuju policiji o nepoštivanju prometnih propisa od strane vozača osobnih vozila o nepropisnom parkiranju.

Grad Varaždin danas je poslao priopćenje u kojem pozivaju građane da daju mišljenje na izmjenu prometne signalizacije u Ulici Stjepana Vukovića.

Navode da je izvršen uvid cjelokupne situacije prometovanja i parkirališnog prostora na navedenoj lokaciji te je utvrđeno da će se problem prometovanja vozila i vozila u mirovanju riješiti uvođenjem jednosmjerne regulacije prometa.

- Slijedom toga, Grad Varaždin je pokrenuo postupak izrade Prometnog elaborata, a prije ishođenja suglasnosti želi informirati javnost o prijedlogu prometnog rješenja kako bi dobili povratne informacije od građana – naveli su iz Grada.

Podsjećamo, građani koji žive u Bronxu i Vukovićevoj ulici učestalo dojavljuju policiji o nepoštivanju prometnih propisa od strane vozača osobnih vozila o nepropisnom parkiranju.

Iz Grada mole građane da svoje primjedbe, prijedloge i mišljenja na Prijedlog izmjene postojećeg stanja prometne signalizacije navedenoj ulici šalju na e-mail adresu [email protected]

Isto tako, Darko Detelj (Reformisti) na prošloj je sjednici Gradskog vijeća na aktualnom satu postavio pitanje u vezi parkirališta koje bi se trebalo graditi na zelenoj površini između zgrada u Ulici Stjepana Vukovića.

Vezana vijest:

Bronx parking parkiralište Moguća lokacija Novi parking u Bronxu na mjestu zelene površine? Iz Grada poručuju da slušaju zahtjeve stanara

Prije sjednice Gradskog vijeća koja se održava u petak, 17. srpnja, stigao mu je i odgovor na pitanje.

Napisali su mu sljedeće.

- Od strane djelatnika Gradskog komunalnog odjela i djelatnice geodetske službe zaposlene u tvrtki COLAS d.d. Varaždin radi izmjere jedne livade u naravni javne zelene površine, s idejom da bi se, ukoliko se slože mještani tog naselja cca 40 posto te sad zapuštene parcele (koja obzirom na viđeno, ima ekskluzivnu funkciju kao trkalište i WC za kućne ljubimce – pse) moglo urediti za potrebe stanara kao javni parkirališni prostor s približno 40 parkirališnih mjesta i riješen kolni prilaz sa zapadnog kraka Ulice Stjepana Vukovića (preko Autoškole Crnković), dok bi preostali dio te parcele mogao uz postavu klupa i pokojeg stolića postati mali parkić lime bi se taj prostor dodatno oplemenio – napisali su iz Grada u svom odgovoru na Deteljevo pitanje.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!