Vijesti / Društvo

HUMANITARNA AKCIJA

Udruga 'Nova Ves u srcu' staračkim samačkim kućanstvima darovala zaštitne maske i higijenske rukavice

Udruga 'Nova Ves u srcu' staračkim samačkim kućanstvima darovala zaštitne maske i higijenske rukavice
Udruga 'Nova Ves u srcu'

Predsjednik udruge Roman Strelec naglasio je kako je udruga od svoga osnivanja krajem 2016. godine inicirala i realizirala mnoge projekte.

U današnjim vremenima pridržavanja mjera i preporuka epidemiološke službe, članovi udruge 'Nova Ves u srcu' odlučili su darovati platnene zaštitne maske te higijenske rukavice staračkim samačkim domaćinstvima naselja Nova Ves Petrijanečka.

- Nastavno na akciju naše udruge iz ožujka ove godine, kada smo na inicijativu predsjednice mjesnog Odbora Nova Ves Petrijanečka Ivanke Divjak u prvim vremenima sprječavanja proširenja zaraze virusom COVID-19 odlučili pomoći  mještanima Nove Vesi  Petrijanečke na način da im poklonimo zaštitne maske koje su izradile Biserka Kovaček i sama Ivanka Divjak, vrijedne mentorice iz spomenute udruge, ovog smo puta platnene zaštitne maske sa higijenskim rukavicama  na siguran način podijelili staračkim samačkim kućanstvima, čiji članovi spadaju u najrizičnije skupine sa težim ishodima u slučaju zaraze bolešću COVID-19 - istaknuo je predsjednik udruge Roman Strelec te naglasio kako je udruga od svoga osnivanja krajem 2016. godine inicirala i realizirala mnoge projekte.

Od provođenja edukativnih radionica korištenja starinskih tehnika u izradi suvenira, informatičkih i radionica boljeg upravljanja novcem i osobnim ulaganjima, literarnog i likovnog natječaja učenika trećih i četvrtih razreda PŠ Nova Ves, iniciranje i suorganizaciju u posjetu Oldtimer kluba Varaždin 2 (OKVŽ2) u sklopu prošlogodišnje manifestacije 'Špancirfesta', osmišljavanje i provođenje projekta 'Točke prepoznatljivosti Varaždinske županije' u sklopu kojeg je lipa iz 15. st., koja se nalazi pokraj kapele Sv. Katarine zaprimila dodatnu prepoznatljivost u vidu postavljanja informativne table na hrvatskom i engleskom jeziku i tiskanju brošure koja je podijeljena mještanima, a pridružili su se i Mjesnom odboru Nove Vesi Petrijanečke u sklopu nacionalne akcije 'Zasadi drvo, ne budi panj' kao i akciji skupljanja donacija za Caritas Varaždinske biskupije.

Novih ideja, planova i projekata nikad ne nedostaje, tako da iz udruge najavljuju svoja nova zalaganja u korist lokalne zajednice.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video