Vijesti / Društvo

PONUDA VEĆA OD POTRAŽNJE

NOVE GENERACIJE 'Radne navike studenata sve slabije, postali su izbirljivi'

NOVE GENERACIJE 'Radne navike studenata sve slabije, postali su izbirljivi'
Ilustracija

U ljetnim mjesecima dom radi kao hostel, no kako su izostale manifestacije u Varaždinu i okolici znatno je pao broj rezerviranih noćenja.

Zbog koronavirusa proteklih mjeseci studenti nisu bili na fakultetima pa tako ni varaždinski Studentski dom nije imao svoje uobičajne stanare.

U domu je boravilo tek petnaestak studenata, oni koji su na studentskoj razmjeni i nisu se mogli vratiti u svoje matične zemlje zbog zatvorenih granica i studenti koji kod svojih kuća nisu imali preduvjete za online studij.

U ljetnim mjesecima dom radi kao hostel, no kako su izostale manifestacije u Varaždinu i okolici znatno je pao broj rezerviranih noćenja.

- Minusi će, u odnosu na prošle godine, biti milijunsku. To je neminovno - kazao je za VTV ravnatelj Studentskog centra Nenad Milijaš.

Osvrnuo se i na nezainteresiranost za studentske poslove tijekom ljetnih mjeseci.

- Ponuda je veća nego potražnja pa svi zainteresirani za rad putem student servisa neka se obrate nama. Šaljemo na Jadran, a ima i ponuda u Varaždinskoj županiji - kazao je Milijaš.

Dodao je da su kod novih generacija vidljive nove navike.

- Nažalost, radne navike su sve slabije, sve više su izbirljivi. Milijun je pitanja prije nego idu na posao. Nekad su studenti od jutra čekali u redu i kad samo došli u 7 otvoriti, nismo mogli do vratiju, a sad nema nikog. 

Pozvao je studente da rade jer im je to iskustvo značajno i dragocjeno te će im dobro doći kad se zaposle.

- Podebljati će džeparac, pomoći roditeljima i dobiti potvrde za buduće poslodavce što su i gdje radili. Radno iskustvo je bitno - kazao je ravnatelj. 

Ljetni će se tjedni iskoristiti za obavljanje radova na uređenju soba kako bi one spremne dočekale nove i stare stanare s početkom jeseni. U Studentskom se centru nadaju kako će njihovi stanari u novoj akademskoj godini u domu provoditi više vremena neto što su to činili u posljednjem im semestru.

Cijeli prilog pogledajte u videu VTV-a.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video