Vijesti / Društvo

udvdr ivanec

FOTO I u Ivancu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

FOTO I u Ivancu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
UDVDR Ivanec

Svečanost kojoj je sveukupno nazočilo preko 200 građanki i građana poduprli su Poslovna zona Ivanec i IVKOM Ivanec.

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Ivancu su u suradnji sa župom Ivanec i Pčelarskom udrugom Čmalico iz Bednje, organizirali Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec.

I u Ivancu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti UDVDR Ivanec

Izaslanstvo ivanečkih dragovoljaca, veterana i invalida Domovinskog rata priključilo se odavanju počasti na spomen obilježju u Ivancu, te kod spomen križa na ivanečkom groblju, koje je organizirao Grad Ivanec.

Centralna proslava u organizaciji ivanečkih braniteljskih udruga započela je svetom misom za Domovinu, i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, koju su u ivanečkoj župnoj crkvi svete Marije Magdalene predslavili ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko i župnik župe Bednja, vlč. Neven Blažon.

Po završetku svete mise na prostoru ispred crkve predstavila se Pčelarska udruga Čmalico, Bednja, čiji su članovi zainteresiranim građanima govorili  o pčelarstvu, počastili ih prirodnim napitcima od meda, te im darovali 150 staklenki domaćeg meda. Ova je akcija pčelara, među kojima i hrvatskih branitelja, još jednom izazvala neskrivene simpatije okupljenih građana, koji su se u razgovoru s njima zadržali duže vrijeme.

Nakon toga je proslava nastavljena u Ribičkom domu Ivanec, u kojem se okupilo 70-ak gostiju i domaćina, među kojima su bili članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, župnici Neven Blažon i Kristijan Stojko, planinari, civilni invalidi, vatrogasci, članovi ivanečkih braniteljskih udruga, mahom aktivni sudionici Vojno-redarstvene operacije Oluja u 7. Gardijskoj brigadi Puma, potom u 1. Gardijskoj brigadi Tigrovi, postrojbama MUP-a i 2. Ivanečke Bojne 104. Brigade Hrvatske vojske, kao i drugi uzvanici.

Nazočnima se u ime braniteljskih udruga obratio Željko Đurin, zamjenik predsjednika UDVDR Ogranak Ivanec, koji se zahvalio na tako velikom odazivu, potom Danijel Godinić, predsjednik Pčelarske udruge Čmalico Bednja, koji je uz zahvalu braniteljskim udrugama što je pčelare ponovno pozvala na proslavu velikog blagdana, najavio nastavak uspješne suradnje.

Velečasni Neven Blažon također je zahvalio na pozivu, pohvalio proslavu blagdana, pozvao na skoro predstavljanje Zbornika župa Bednja, te uz molitvu blagoslovio hranu.

Uz druženje i prigodni domjenak pričalo o raznim temama, od onih vezanih uz akciju 'Oluja' i Domovinski rat o čemu su govorili prekaljeni ratnici iz UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec, preko pčelarstva, sve do onih s vjerskom tematikom, pa i šire.

Svečanost kojoj je sveukupno nazočilo preko 200 građanki i građana poduprli su Poslovna zona Ivanec i IVKOM Ivanec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video