Vijesti / Društvo

11. godišnjice smrti

Reformisti položili vijenac na grob Savke Dabčević - Kučar

Reformisti položili vijenac na grob Savke Dabčević - Kučar
Reformisti

- Iako je prošlo više od deset godina od njene smrti, Savka Dabčević-Kučar je zasigurno najveća hrvatska političarka u modernoj povijesti - izjavila je Natalija Martinčević.

Izaslanstvo Narodne stranke - Reformisti predvođeno potpredsjednicom stranke i saborskom zastupnicom Natalijom Martičević, položilo je danas vijenac na grob Savke Dabčević-Kučar u povodu 11. godišnjice njezine smrti.

- Iako je prošlo više od deset godina od njene smrti, Savka Dabčević-Kučar je zasigurno najveća hrvatska političarka u modernoj povijesti i danas može služiti kao uzor ne samo političarima, već i svim građanima Hrvatske. Njena beskompromisna politika u kojoj nije bilo mjesta za dnevno politička prepucavanja i skupljanje političkih poena jeftinim populističkim potezima, te široko područje interesa i znanja od kulture do ekonomije trebala bi biti nit vodilja svima nama u daljem razvoju Hrvatske kao društva znanja i tolerancije.

Uvijek nam je pokazivala kako je politika bez etičkih i moralnih vrijednosti bezvrijedna i ja bih željela da  se i današnja Hrvatska politika razvija na temeljima i vrijednostima koje je Savka postavila i na kojima je nastala Narodna stranka - Reformisti, a koje ćemo slijediti i ubuduće - izjavila je Natalija Martinčević.

Uz Nataliju Martinčević, polaganju vijenca nazočili su i član predsjedništva Narodne stranke - Reformisti Nikola Ljuban, potpredsjednik županijske organizacije Varaždinske županije Željko Bedeković, glasnogovornica županijske organizacije Varaždinske županije Ivana Borovec, potpredsjednik Varaždinske organizacije i gradski vijećnik u Varaždinu Darko Detelj, te potpredsjednica zagrebačke organizacije Zinka Bratuša.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video