Vijesti / Društvo

'stravičan prizor'

Čitatelj javio da su se psi u Jalkovcu uhvatili u zamke za divljač. Evo što kažu u Spasu

Čitatelj javio da su se psi u Jalkovcu uhvatili u zamke za divljač. Evo što kažu u Spasu
Foto čitatelja

Čitatelj tvrdi da je naišao na 'stravičan prizor', a u Spasu kažu sljedeće...

U redakciju se javio čitatelj koji je za vrijeme šetnje sa psom proteklog tjedna naišao na 'stravičan prizor'.

- U Jalkovcu krivolovci postavljaju zamke za divljač. Naišao sam i na pse ulovljene na zamke, koji inače imaju svoje vlasnike - rekao je uvodno, dodavši da je kontaktirao varaždinski azil Spas.

- Djelatnici Spasa obavijestili su veterinare koji su došli iz Novog Marofa. Jednog psa smo uspjeli spasiti, dok se drugi otrgnuo i pobjegao. Ponavljam, psi koji su se ulovili na zamke imaju svoje vlasnike, a najprije smo mislili da ih je netko namjerno tamo ostavio - pojasnio je čitatelj.

Za detalje slučaja upitali smo Gordanu Lacko, predsjednicu Udruge Spas koja brine o napuštenim psima.

- Vjerujem, a i u razgovoru sa stručnjacima je potvrđeno, da nije riječ o zamkama za divljač, jer se one ne postavljaju na toj visini. Najvjerojatnije su psi, koji su čipirani i cijepljeni, pobjegli vlasnicima, a budući da su umiljati djeca su se s njima igrala.

U toj su igri, smatra Lacko, vjerojatno zavezali pse za žice, no na sreću ništa se strašno nije dogodilo.

- Jedan pas se oslobodio sam i pobjegao, a drugom smo pomogli. U međuvremenu je pronađen i odbjegli pas te vraćen vlasnici. Budući da nije riječ o zamkama, Spas nije podnio kaznenu prijavu nadležnim institucijama. Ipak, napominjem da ovakav način dječje igre nije prihvatljiv - kazala je zaključno.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video