HUMANITARNO Trkački klub ‘Marathon’ donirao 4000 kuna Centru ‘Tomislav Špoljar’

Uspješna organizacija 23. Varaždinskog polumaratona 17. rujna ove godine, na kojem je u četiri utrke na atraktivnijoj stazi centrom Varaždina, unatoč lošijem vremenu, nastupilo više od 550 trkača i trkačica, u ponedjeljak, 6. studenog, imala je svoj humanitarni epilog.

Naime, od svake startnine sudionika polumaratonske utrke bilo je izdvojeno 10 kuna za varaždinski Centar za odgoj i obrazovanje ‘Tomislav Špoljar’, a polaznici Centra za sve koji su završili polumaratonsku utrku izradili su unikatne medalje.

Novčanu donaciju u iznosu od 4000 kuna ravnatelju Centra Marinu Vučiću i voditeljici učeničke zadruge Gordani Labaš predao predsjednik TK Marathon 95 Goran Pongračić.

Ravnatelj Centra Marin Vučić zahvalio je na donaciji i sada već tradicionalnoj, dvogodišnjoj suradnji.

– Veseli me da se misli na Centar, a nama je drago da možemo sudjelovati u životu zajednice i stvoriti nekakvu dodanu vrijednost. Aktivnost s kojom sudjelujemo u ovoj suradnji je upoznavanje uže i šire okoline, skrb o sebi, ali i umjetnički, radni dio. Ta keramika koju polaznici rade jedan je od brendova Centra Tomislav Špoljar dugo godina, zahvaljujući profesorici Gordani Labaš – rekao je Vučić, a Labaš je dodala da polaznici Centra s većim teškoćama u razvoju u svom programu imaju izobrazbu o obavljanju poslova te se bave keramikom, odnosno izradom različitih uporabnih i ukrasnih predmeta od keramike.

– Kad smo bili pozvani da se uključimo s veseljem smo prihvatili – istaknula je Labaš.

Profesorica likovnog Lila Herceg Nenadić izradila je predložak, a polaznici Centra Tomislav Špoljar medalje za sve koji su završili polumaratonsku utrku.

Predsjednik Marathona 95 najavio je proširenje suradnje s Centrom Tomislav Špoljar.

– Na našem polumratonu udruge predstavljaju svoje projekte i to će biti prilika i za Centar Tomislav Špoljar. Na tu sportsku, ali i zdravstvenu i društvenu manifestaciju, dolazi gotovo tisuću ljudi, trkača i onih u pratnji, pa im Centar može prezentirati i u humanitarnoj akciji prodavati svoje proizvode. Trkači su jako zadovoljni medaljama koje su ručno izrađene i svi znaju tko ih je izradio. Vjerujem da bi vrlo rado kupili i neke druge proizvode kako bi pomogli Centru – kazao je Pongračić.

U konkurenciji 373 trkača i trkačica na polumaratonu pobijedili su Goran Grdenić iz AK Velika Gorica (1:10:00) i Bojana Bjeljac iz AK Dinamo-Zrinjevac Zagreb s novim rekordom utrke i osobnim rekordom 1:15:46.

23. Varaždinski polumaraton održan je pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Iz Trkačkog kluba Marathon 95 na velikoj pomoći u organizaciji Varaždinskog polumaratona zahvaljuju Gradu Varaždinu, gradskom Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam te Policijskoj upravi varaždinskoj, kao i brojnim volonterima te sponzorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije