Vijesti / Društvo

rad u novonastaloj situaciji

TRAKOŠĆAN 'Planiramo vratiti naplatu šetnje uz jezero, nova cijena sigurno neće iznositi kunu'

TRAKOŠĆAN 'Planiramo vratiti naplatu šetnje uz jezero, nova cijena sigurno neće iznositi kunu'
Domagoj Sever

U budućnosti svakako planiraju ponovno vratiti naplatu, ali...

Naplata ulaska u područje trakošćanske park-šume s jezerom uvedena je 1. travnja 2018. godine, uz cijenu od 1 kune, prvenstveno s ciljem evidentiranja broja posjetitelja koji ulaze u kulturno dobro, istaknuto je tada.

Zbog aktualne situacije s COVID-19 virusom, od 27. travnja i ponovnog otvaranja muzeja za javnost, naplata ulaska u park je ukinuta.

Iz muzejske ustanove Dvor Trakošćan pojasnili su da je odluka donijeta 's ciljem smanjivanja kontakata između djelatnika i posjetitelja, odnosno potencijalnog širenja zaraze'.

- Ponovno uvođenje naplate ulaska u park trenutno nije u planu, budući da situacija oko epidemije nije još gotova - odgovorili su na upit.

Dodaju da u budućnosti svakako planiraju ponovno vratiti naplatu, ali trenutno nije moguće definirati kad točno.

- To ovisi i o gospodarskoj i financijskoj situaciji te o realizaciji još planiranih zahvata na uređenju park-šume s jezerom (dovršetak staze prilagođene kretanju osoba s poteškoćama u kretanju, izmuljavanje jezera, most preko jezera, žičara od podnožja do dvorca). Naknadno će se odrediti i nova cijena ulaska u park, koja sigurno neće iznositi 1 kunu - rekli su.

Bilježe minus

Na upit u kojoj je mjeri nastala situacija utjecala na njihov rad, istaknuli su sljedeće:

- Aktualna situacija s koronavirusom neminovno je utjecala na rad i na prihode samog muzeja Dvor Trakošćan. Radno vrijeme je prilagođeno aktualnoj situaciji (od 10 do18 sati , ali smo i nadalje dostupni posjetiteljima apsolutno svaki dan u godini.

Ipak, u radu bilježe minuse.

- Što se broja prodanih ulaznica za muzej tiče, u usporedbi prvih osam mjeseci tekuće godine s istim razdobljem prošle godine, bilježimo minus od 59,5 posto. Taj pad se odrazio i na prihode od prodanih ulaznica, koji su za 55,3 posto manji - rekli su iz Dvora Trakošćan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video