Vijesti / Društvo

nazire se kraj agoniji

NADA ZA VARAŽDINSKOG MOREPLOVCA Singapur i Manila mogu prihvatiti pomorce Atlantske plovidbe

NADA ZA VARAŽDINSKOG MOREPLOVCA Singapur i Manila mogu prihvatiti pomorce Atlantske plovidbe
Facebook; Ilustracija

Napokon dogovoren iskrcaj posade broda Zagreb, Atlanske plovidbe, smjena već u petak u Manili...

Varaždinac Nikola Jaklin, zajedno s još dvadesetak članova posade broda Zagreb Atlantske plovidbe, mjesecima nije mogao kući zbog epidemije COVIDA-19. 

Vezana vijest:

Nikola Jaklin brod vapaj za pomoć AGONIJA VARAŽDINSKOG MOREPLOVCA 'Ovdje je prava drama, ne možemo s broda. Osjećam se kao rob'

Na brodu je radio kao kuhar, ugovor mu je istekao u ožujku, a nije se mogao iskrcati zbog pandemije. Varaždinac je na brodu bio najdulje, od 8. studenog. 

Srećom, nazire se rješenje za pomorce posade. Naime, dobili su obavijest da brod skrenu prema Manili kako bi se napokon obavila smjena.

Voditeljica odnosa s investitorima i javnošću Atlantske plovidbe, Sanja Putica, rekla je za Jutarnji kako brod Zagreb Atlantske plovidbe planira biti u Manili 10. rujna, gdje će se odraditi smjena posade.

- Još smo u luci Mauban, najvjerojatnije još danas. A onda nas čeka dva i pol dana vožnje do Manile, gdje će se napokon obaviti smjena posade. Tamo ćemo morati napraviti test na koronu. U svakom slučaju, nadam se da ćemo onda uskoro svojim kućama - rekao je Jaklin. 

Napokon, muka varaždinskog pomorca je završena.

- Miran sam, radim svoje i čekam smjenu, kao i drugi, osjećam olakšanje - priznao je za Jutarnji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video