Vijesti / Društvo

Plesači iz Varaždina

PLESNI KLUB TAKT Dva naslova prvakinje za Emu Biškup, osvojene još dvije medalje na natjecanju u Zagrebu

PLESNI KLUB TAKT Dva naslova prvakinje za Emu Biškup, osvojene još dvije medalje na natjecanju u Zagrebu
Plesni klub Takt

Vrhunski rezultat ostvarila je Ema Biškup koja je uvjerljivo osvojila dvije zlatne medalje i dva naslova državne prvakinje.

U subotu, 12. rujna, u Zagrebu je održano Prvenstvo Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova u organizaciji PK Academia Zagreb, SPK Petrinia Petrinja te Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Subota je bio važan dan za sve natjecatelje u sportskom plesu, članove Hrvatskog sportskog plesnog saveza jer su se natjecatelji vratili na plesni podij nakon velike stanke radi pandemije koronavirusa.

Na Prvenstvu su Plesni klub Takt Varaždin u kategoriji parova predstavljali Marino Bruža Habek i Iva Friščić te Luka Gladović i Elena Majcen dok su u kategoriji solo plesale Ema Biškup, Elena Majcen, Ema Žalac, Linda Šoštarek, Eni Kočet i Marta Majcen.

Vrhunski rezultat ostvarila je Ema Biškup koja je uvjerljivo osvojila dvije zlatne medalje i dva naslova državne prvakinje i to u kategoriji stare mladeži solo i u kategoriji U-21 solo (natjecatelji do 21 godine).

Na postolje se popela i Marta Majcen sa osvajanjem srebrne medalje te je osvojila naslov državne viceprvakinje u kategoriji mlađe mladeži solo. U istoj kategoriji odlično su plesale Eni Kočet (4. mjesto), Linda Šoštarek (6. mjesto) i Ema Žalac (8.mjesto). Brončanu medalju u kategoriji osnovaca solo osvojila je Elena Majcen.

U zahtjevnim kategorijama u disciplinama parova plesali su Marino Bruža Habek i Iva Friščić koji su u mladeži doplesali do 4.mjesta te Luka Gladović i Elena Majcen koji su u mlađoj mladeži osvojili 9. mjesto.

U Plesnom klubu Takt iz Varaždina sportaši nastavljaju sa intenzivnim pripremama jer je za dva tjedna na rasporedu još jedno državno prvenstvo i to u disciplini latinsko-američkih plesova koje će se održati 26.9.2020. u Samoboru.

Osim intenzivnih sportskih priprema u Plesnom klubu Takt iz Varaždina u tijeku su i organizacijske pripreme za tradicionalni Trofej grada Varaždina kojeg u klubu već dugi niz godina organiziraju u suradnji sa kolegama iz Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina.

Trofej grada Varaždina koji se nalazi pod pokroviteljstvom grada Varaždina održat će se u subotu, 10. listopada 2020. godine u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu.

U ovoj specifičnoj situaciji u jeku pandemije koronavirusa sportsko natjecanje održat će se uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera od strane Stožera civilne zaštite te protokola Hrvatskog sportskog plesnog saveza o organizaciji natjecanja tijekom pandemije koronavirusa.

Najnovije

Reci što misliš!