Vijesti / Društvo

LJUBAV PREMA IGRI Gejmer Matija Levanić iz Sračinca među samom 'kremom' najboljih svjetskih igrača

LJUBAV PREMA IGRI Gejmer Matija Levanić iz Sračinca među samom 'kremom' najboljih svjetskih igrača
Privatna arhiva

Igranje virtualnih igara danas je postalo itekako ozbiljan i unosan posao.

Velik i rapidno rastući razvoj kućnih računala omogućio je razvoj i stvaranje čitave online zajednice ljudi s istim interesom - ljubavi prema računalnim igrama.

Takozvani 'gejmeri' grupiraju se u razne klanove i ekipe čime ta strast dobiva još jednu višu dimenziju. Igrači virtualnih igara u svijet gejminga, čije granice određuje samo kreativnost i mašta njegovih dizajnera, u pravilu ulaze još u dječjoj dobi i ne napuštaju ga čak niti onda kada odrastu i nađu 'ozbiljne' poslove. 

Igranje virtualnih igara danas je postalo itekako ozbiljan i unosan posao. Naime, svijet gejminga doživljava takvu ekspanziju da najpoznatiji 'gejmeri' zarađuju i do 50 tisuća dolara na sat igrajući razne igre pred online publikom.

Jedan od takvih 'gejmera', koji je svoju ljubav prema igri doveo na zaista profesionalan nivo je i Matija Levanić iz Sračinca.

Čim padne mrak Matija se pretvara u nemilosrdnog profi-gejmera koji čitave noći provodi pred svojim računalom, taktizirajući sa svojim timskim kolegama. Najbolji je u popularnoj pucačini Counter Strike: Global Offensive.

Matija iza sebe ima čak 16 tisuća sati igranja, a član je u gejming-svijetu super poznatog gejming tima FNATIC koji ima sjedište u Londonu i okuplja samu kremu najboljih svjetskih igrača. 

Matija se s godinama naoružao najboljom računalnom opremom koja postoji trenutno na tržištu.

- Pravi profi gejmer mora uvijek biti u trendu - ponekad samo malo kvalitetniji miš, tipkovnica ili slušalice rade golemu razliku u konačnici, razliku doslovno između života i smrti. U igri naravno - kaže Matija kroz smijeh.

Iako još nije sasvim zagazio u vode da bi se bavio isključivo gejmingom, kaže kako mu je to plan u vrlo skoroj budućnosti.

- Mogućnosti su gotovo bezgranične. A na kraju krajeva, mislim da je najbitnije u životu baviti se nečim što ti pričinjava neizmjerno veselje i zadovoljstvo - ističe Matija.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!