Vijesti / Društvo

NOVOSTI

POZIV UDRUGAMA CIVILNOG DRUŠTVA Uključite se u obilježavanje Europskog tjedna održivog razvoja

POZIV UDRUGAMA CIVILNOG DRUŠTVA Uključite se u obilježavanje Europskog tjedna održivog razvoja
Ilustracija

Manifestacija se održava šestu godinu za redom, a odaziv organizacija civilnog društva iz Europe svake je godine sve veći.

Grad Ivanec zajedno s gradskom tvrtkom Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. i Projektnim uredom za EU fondove poziva sve udruge civilnog društva da se aktivno uključe u obilježavanje Europskog tjedna održivog razvoja 2020 (ETOR).

Osim udruga, europskoj manifestaciji posvećenoj održivom razvoju sa svojim se projektima mogu uključiti i javna tijela i agencije, istraživačke organizacije, obrazovne institucije, muzeji, zaklade, udruge i poduzeća, kao i pojedini građani, ako predloženi događaj/projekt promiče održivi razvoj.

S obzirom na navedeno, cjelokupna civilna zajednica ima priliku na europskoj razini promovirati održivi razvoj i provedbu Globalnih ciljeva održivog razvoja. Potrebno je  isplanirati aktivnosti i osmisliti projekt ili događaj koji ćete održati u tjednu Europskog tjedna održivog razvoja od 20. do 26. rujna 2020. ili u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada.

Svoju ideju možete predstavite i prijavite na sljedećoj poveznici.

Grad Ivanec u suradnji s Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. također će se aktivno uključiti u Europski tjedan održivog razvoje kroz osmišljene promotivno - edukativne aktivnosti za širu skupinu korisnika (škole, udruge, poduzetnike, građane).

Manifestacija se održava šestu godinu za redom, a odaziv organizacija civilnog društva iz Europe svake je godine sve veći. Prošle je godine na on-line platformi ETOR-a bilo registrirano preko 5.900 događanja iz 25 zemalja, od čega 29 događanja iz Hrvatske.

- Aktivnim sudjelovanjem u obilježavanju tjedna održivog razvoja udruge, ali i ostali prihvatljivi dionici, dobivaju izvrsnu priliku za promociju i vidljivost svojeg rada i djelovanja na nacionalnoj i europskoj razini. Sudjelovanjem daju pozitivan doprinos najvažnijem horizontalnom načelu Europske unije - stoji u najavi.

Osim toga sa svojim projektima postaju dio velike europske inicijative, daju podršku definiranim ciljevima održivog razvoja, osmišljen projekt i događaj bit će vidljiv tisućama ljudi, a svi sudionici dobit će pristup logotipima i letcima ETOR-a, kako bi promovirali svoj događaj.

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator ove inicijative u Hrvatskoj.

Za svu pomoć oko razrade i osmišljavanja, ali i oko prijave projekta ili događanja možete se javiti Projektom uredu za EU fondove na e-mail: [email protected] ili na broj telefona 645-435.

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!