‘SRETNA DJECA’ DV ‘Varaždin’ izložbom mališana započeo proslavu 70. rođendana

‘Sretna djeca’ ime je izložbe kojom je Dječji vrtić ‘Varaždin’, ovog petka, 3. studenog, u HDLU prostoru u Kuli stražarnici Staroga grada, započeo proslavu 70. obljetnice postojanja.

– Dječji vrtić ‘Varaždin’ s radom je započeo 1947. godine, a trenutno u našim vrtićima, koji djeluju na osam različitih lokacija, boravi osamstotinjak mališana – rekla je Jasenka Husnjak, ravnateljica DV ‘Varaždin’, dodavši kako je večerašnji događaj tek početak proslave koja će biti popraćena brojnim događanjima, a trajat će mjesec dana.

– Roditelji moraju raditi, a njihova djeca za to vrijeme moraju biti zbrinuta po svim pravilima struke, a gotovo sam sigurna da je tako u Dječjem vrtiću ‘Varaždin’. Djeca kod nas borave od godinu dana, pa do škole, a ako računate da su u vrtiću dnevno oko osam sati, to je dugo razdoblje za njih.

Najvažniji posao mališana u toj dobi, istaknula je ravnateljica, je igra, jer na taj način oni nauče sve što je potrebno za njihovu dob.

Na izložbi su izloženi dječji radovi iz Objekta Aleja (skupina Loptice i Ribice), Objekta Biškupec (skupina Cvrkutići), Objekta Dravska (skupina Pčelice), Objekta Gortanova (skupina Cvijetići), Objekta Koprivnička (skupina Loptice), Objekta Kozarčeva (skupina Pčelice i Leptirići), Objekta Trakošćanska (skupina Zmajići) te Objekta Kučan.

– Od prve do zadnje linije sve su ovo radila djeca, odgojitelji su samo pomogli uobličiti to u lijep eksponat. Naziv izložbe ‘Sretna djeca’, nije slučajno odabran, želimo svima pokazati što djeca misle da im je važno za sreću. Sudeći po ovim radovima važno im je da budu s roditeljima, da se igraju, ali i da im u vrtiću s prijateljima bude lijepo – istaknula je Husnjak.

Upravo je igru kao svoju najomiljeniju aktivnost istaknula Melani Fadiga koja u ide u biškupečki objekt Dječjeg vrtića Varaždin.

– Jako puno idem u vrtić, a u vrtiću crtamo, igramo se, tete su dobre, a to je najvažnije! Rekla bi svoj djeci da moraju ići u vrtić – kazala je ova šestogodišnjakinja.

Izložba je otvorena do 17. studenog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije