Vijesti / Društvo

studenti, pozor!

TJEDAN KARIJERA Jedno od najvećih karijernih događanja za studente od 19. listopada na FOI-ju

TJEDAN KARIJERA Jedno od najvećih karijernih događanja za studente od 19. listopada na FOI-ju
FOI

FOI nastavlja razvijati studentske karijere! 5 dana, 36 tvrtki i 70 aktivnosti za studente na jednom od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj...

Fakultet organizacije i informatike organizira jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj - 9. Tjedan karijera, koji će se u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja (CPSRK FOI) održavati na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, od ponedjeljka do petka, 19. do 23. listopada.

Nastavljajući iskorak koji je napravljen prethodnih mjeseci s učinkovitim prelaskom na nastavu na daljinu, FOI ove godine glavninu aktivnosti Tjedna karijera seli u online okruženje! Bogati program obuhvaća 70 različitih aktivnosti povezanih s tehnološkim inovacijama, ali i poslovnim aspektima struke. 

Glavna panel diskusija posvećena je uspješnim tech poduzetničkim pričama, posebice u kriznim vremenima, a FOI ju organizira u partnerstvu s vodećim IT portalom Netokracijom u okviru njihovog projekta Digitalna karijera. Početak diskusije je zakazan za ponedjeljak s početkom u 11:30 sati putem platforme Zoom. Uvodno će panel otvoriti dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, a svoje poslovne priče i iskustvo predstavit će Albert Gajšak (Circuitmess), Nikola Kapraljević (Infinum), Katarina Lovrenčić (Infobit) i Filip Cindrić (Nanobit). 

Uz glavnu panel diskusiju, kroz pet dana bogatog programa na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se 36 poduzeća kroz sljedeće aktivnosti: 4 panel diskusije na stručne teme, 24 stručne radionice, 4 online predstavljanja poslodavaca kroz kratke zanimljive 5-minutne pitcheve, 34 online karijernih špancira, odnosno mogućnosti za neformalno umrežavanje studenata s poslodavcima u razgovorima 1 na 1.

Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali također i steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces.

Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju. Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana.

Isto tako, ovo je odlična prilika za ugovaranje obavljanja stručne prakse. Mnogi su studenti dosad odabrali svoju praksu baš na ovaj način, a često su se i zaposlili u tim poduzećima odmah nakon završetka studiranja. 

Više o programu 9. Tjedna karijera možete saznati ovdje.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!