Vijesti / Društvo

internet

PROJEKT WiFi4EU Mještani Vinice imaju besplatan pristup internetu

PROJEKT WiFi4EU Mještani Vinice imaju besplatan pristup internetu
Općina Vinica

Europska komisija dodijelila je vaučer u vrijednosti od 15.000,00 eura za postavljanje javnih pristupnih točaka za bežični internet na području Općine Vinica.

Općina Vinica prošle se godine uključila u inicijativu WiFi4EU kroz koju se u gradovima i općinama diljem Europe promiče besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji i sl. Nakon uspješne prijave, Europska komisija dodijelila je vaučer u vrijednosti od 15.000,00 eura za postavljanje javnih pristupnih točaka za bežični internet na području Općine Vinica. 

- Provedbom projekta osiguran je  besplatan pristup internetu za posjetitelje i  stanovnike Općine Vinica  preko pristupnih točaka na lokacijama od Trga Matije Gupca u Vinici do ulaza u Arboretum za koje je nakon današnjeg  testiranja  utvrđeno da su u potpunosti u funkciji. Ove smo godine proveli postupak jednostavne nabave i odabrali izvođača radova, zaključili ugovor te omogućili ostale uvjete kao npr. potrebne ADSL priključke kako bi se mogle postaviti planirane pristupne točke. Obzirom na konfiguraciju terena i optičku vidljivost planirali smo postavljanje 8 vanjskih te 3 unutarnje pristupne točke koje su postavljene na mjestima gdje se u pravilu okuplja najveći broj ljudi (općina, vatrogasni dom, škola, crkva i sl.) Kako bi stanovnici mogli koristiti internet potrebno je prilikom prve prijave kliknuti na bežičnu mrežu WiFi4EU - rekao je tom prilikom načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video