Vijesti / Društvo

Zavod za javno zdravstvo

ZZJZ Varaždinske županije otkrio hoće li imati problema s manjkom lijekova i medicinskim materijalima

ZZJZ Varaždinske županije otkrio hoće li imati problema s manjkom lijekova i medicinskim materijalima
Zvonko Lončar

Zamjenica ravnatelja ZZJZ kaže da nemaju nikakvih saznanja 'da bi u perspektivi mogao nastati problem u opskrbi dijagnostičkim testovima na SARS-CoV-2.'

Raste dug bolnica veledrogerijama, a prvotna ponuda Ministarstva i Vlade je odbijena. Veledrogerije do kraja godine traže 2,7 milijardi kuna.

Kakvo je stanje s lijekovima i ima li dovoljno medicinskog materijala te može li to utjecati na testove za koronavirus, pitali smo Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Oni navode da nemaju niti neće imati nikakvih problema pri dobavljaju lijekova i medicinskih materijala.

- Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije redovito podmiruje svoje financijske obveze prema dobavljačima medicinskog materijala i posluje s pozitivnim financijskim rezultatom tako da se novonastala situacija s manjkom lijekova i prestankom isporuke medicinskih materijala ne odnosi na nas – odgovorila nam je Irena Stipešević Rakamarić, zamjenica ravnatelja ZZJZ Varaždinske županije.

Također, dodala je da nemaju nikakvih saznanja 'da bi u perspektivi mogao nastati problem u opskrbi dijagnostičkim testovima na SARS-CoV-2.'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video