Vijesti / Društvo

PROJEKT

FOTO U Ludbregu otvoren novouređeni Hotel Crnković

FOTO U Ludbregu otvoren novouređeni Hotel Crnković
Grad Ludbreg

'Okupili smo mladu kuharsku ekipu na čelu sa šefom kuhinje Goranom Ivkovićem, a kod ponuda pića posebna pažnja posvećena je u odabiru vina.'

Na već dobro poznatoj lokaciji u Ulici Petra Zrinskog u Ludbregu otvoren je novouređeni Hotel Crnković. Uređenje Hotela spoj je suradnje jedinice lokalne samouprave i privatnog investitora kroz projekt 'Unaprjeđenje kontinentalnog turizma turističkom valorizacijom povijesno-kulturne baštine grada Ludbrega'.

Kao što je i sam vlasnik, Boris Crnković rekao na otvorenju, upravo su na toj lokaciji 1987. godine restoran 'Pod starim krovom' otvorili njegovi roditelji.

- Iako su 13 godina djelovali u ugostiteljstvu u Luki Ludbreškoj te su 1987. godine otvorili restoran u Ludbregu. Restoran je u to vrijeme imao četiri manje dvorane, bio je caffe bar i restoran i tako se krenulo - kazao je B. Crnković. Nekoliko godina kasnije, odnosno 1993. godine nadogradili su banketnu dvoranu u dvorištu, a 1995. u potkrovlju restorana adaptirane su sobe i objekat je kategoriziran kao hotel s dvije zvjezdice.

- Ova zadnja adaptacija započela je prošle godine i trajala je do ovih dana. U prizemlju hotela uređen je novi dio koji uključe prijemni dio, recepciju, caffe bar i restoran, a u potkrovlju su preuređene sobe. Ovdje u depadansi hotela uređeno je još pet soba sa kupaonama tako da nam je ukupni kapacitet 15 soba i 28 kreveta umjesto dosadašnjih 10. Napravljena je i energetska obnova zgrada, napravljeno je vanjsko uređenje objekata i nakon adaptacije objekat je kategoriziran sa tri zvjezdice. Nositelj projekta je Grad Ludbreg kojem zahvaljujem na ukazanom povjerenju i koji nas je odabrao kao partnera u projektu i kroz koji smo primili bespovratna sredstva za uređenje smještajnog dijela hotela i tako povećali smještajni kapacitet s 10 na 15 soba. Zahvaljujem i tvrtki Oprema Pit koja je bila glavni izvođač na adaptaciji hotela, obitelji i supruzi na pomoći - rekao je Boris Crnković na otvorenju. Ukupna investicija iznosila je oko 3 milijuna kuna dok su sredstva iz europskog projekta iznosila oko 700 tisuća kuna.

Napomenuo je kako su kod preuređenja posebnu pažnju posvetili restoranskom dijelu.

- Okupili smo mladu kuharsku ekipu na čelu sa šefom kuhinje Goranom Ivkovićem, a kod ponuda pića posebna pažnja posvećena je u odabiru vina pa se tako u ponudi mogu naći vina desteak vinogradara s područja kontinentalne Hrvatske od kojih je većina nagrađena na ovogodišnjem  Decanter natjecanju održanom u Londonu. Vjerujem da smo stvorili mjesto u kojem će biti prilike provesti vesele i sretne trenutke i da će ovaj objekat svojom ponudom unaprijediti turističku ponudu Grada Ludbrega i Varaždinske županije.

Otvorenju Hotela odazvao se i gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Čestitam našim projektnim partnerima, vlasnicima hotela koji su kroz ovaj projekt zapravo dobili malu pomoć i poticaj da ulože dodatna sredstva u povećanje kategorije, poboljšanje ponude i stvaranje novih doživljaja, stvaranje nečega što turisti sa sobom nose, o čemu pričaju, što preporučuju i zbog čega se vraćaju mjestu u kojem su doživjeli dobre doživljaje. Grad Ludbreg je kroz ovaj projekt uspio prirediti dodatne turrističke sadržaje koji pomažu svima onima koji se bave turizmom i ugostiteljstvom da nam turisti lakše dođu i ono što je u turizmu najvažnije da prespavaju jednu, dvije ili tri noći i upravo u tom dijelu trebamo dodatno raditi i stvarati gospodarsku osnovu ne samo za hotele već i za sve ljude koji se bave turizmom - rekao je gradonačelnik. Spomenuo je i kako Grad Ludbreg u narednom razdoblju planira uložiti dodatna sredstva u stvaranje turističkih atrakcija, odnosno turistički točaka koje će pomoći ugostiteljima i svima onima koji se žele baviti turizmom na jedan ozbiljniji način.

- Želja nam je da se u narednom periodu Gradu Ludbregu napokon isplati vinska cesta i sva ova priznanja koja su naši vinogradari svojim trudom i radom osvojili na ovogodišnjem Decanter natjecanju u Londonu budu pozivnica svima da u Ludbreg dođu, a kad dođete kušati vina sigurno se ne vraćate u auto već ostajete u lokaciji. Želimo okrenuti Ludbreg prema jednoj zdravoj destinaciji kontinentalnog turizma koji ljudima može pružiti odmor od svakodnevnog života i koji može ponuditi razne vrste sadržaja, outdoor aktivnosti, povijest, tradiciju i sve one sadržaje na kojima radimo i kojima smo već bogati i na taj način način turizam učiniti jednom važnom gradom u idućem periodu - zaključio je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video