Vijesti / Društvo

OBRAZOVANJE

Listopad je europski mjesec kibernetičke sigurnosti, saznajte što varaždinski FOI radi po tom pitanju

Listopad je europski mjesec kibernetičke sigurnosti, saznajte što varaždinski FOI radi po tom pitanju
Zvonko Lončar

Stručnjaci za informacijsku sigurnost jedni su od najtraženijih i najbolje plaćenih stručnjaka u području informatike.

Na Fakultetu organizacije i informatike (FOI), sastavnici Sveučilišta u Zagrebu tradicija i stečeni ugled u svijetu edukacije stručnjaka za kibernetičku sigurnost nameće posebno visoke standarde. Ovo dinamično područje informacijskih znanosti ne dozvoljava stagnaciju edukacijskih programa.

Prepoznavši zahtjeve industrije za kvalitetnim školovanjem i stručnom certifikacijom u području kibernetičke sigurnosti FOI je ove godine pokrenuo temeljito osuvremenjivanje programa specijalističkog poslijediplomskog studija Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava.

Stručnjaci za informacijsku sigurnost jedni su od najtraženijih i najbolje plaćenih stručnjaka u području informatike. Kako bi istinski razumjeli ugroze i ranjivosti informacijskih sustava, ovi stručnjaci moraju razumjeti sve grane informacijskih tehnologija i njihov utjecaj na poslovanje.

Njihov je posao savjetovati najvišu upravu i biti dio njenog sustava za upravljanje rizicima poslovanja. U svijetu u kojem informacijski sustavi sve više ovise o vanjskim uslugama, kvalitetni stratezi za upravljanje razvojem i zaštitom informacijskih sustava postali su ključni djelatnici modernih organizacija.

- Revidirani program poslijediplomskog specijalističkog studija Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava izrađen je u suradnji s Biljanom Cerin, članicom upravnog odbora najveće svjetske organizacije za stručnu certifikaciju u ovom području (ISC)2, a među predavačima su stručnjaci iz industrije i akademskog svijeta. Pored diplome sveučilišnog specijaliste za upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava, kroz odabrane predmete studenti se pripremaju za polaganje brojnih stručnih certifikata. Tako je u nastavni program studija integriran cjelokupni pripremni tečaj za CISSP (Certified Information Systems Security Professional). CISSP certifikati stručnjaci se redovito ubrajaju u nabolje plaćene stručnjake u IT-u, a potražnja za njima kontinuirano raste.

Program svakog predmeta na studiju bit će izrađen u skladu s potrebama tržišta za specifičnim znanjima iz područja informacijske sigurnosti i predstavljat će odličnu osnovu za polaganje brojnih priznatih stručnih certifikata. Ovisno o sklonostima, studenti mogu birati i predmet koji će im olakšati polaganje CEH,CISA, CISM, CRISC i drugih stručnih certifikata iz ovog područja - naglašava voditeljica studija izv. prof. dr. sc. Renata Mekovec

Poslijediplomski specijalistički sveučilišni studij Upravljanje sigurnošću i revizijom informacijskih sustava traje jednu i pol (1,5) godinu i izvodi se u tri obrazovna ciklusa (3 semestra). U svakom semestru izvodi se nastava iz temeljnih i izbornih disciplina. Nastava se izvodi u Varaždinu, petkom poslijepodne i subotom ujutro s tendencijom organiziranja izvođenja nastave na daljinu. 

Izradom i obranom specijalističkog završnog rada polaznik stječe 90 ECTS bodova, te dobiva akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica upravljanja sigurnošću i revizijom informacijskih sustava, univ.spec.inf. Ujedno, po završetku specijalističkog studija moguće je upisati poslijediplomski doktorski studij Informacijske znanosti koji se također izvodi na Fakultetu organizacije i informatike, ali sa smanjenim opsegom ispita.

Natječaj je u tijeku, a više informacija možete saznati u Referadi za poslijediplomske studije na [email protected] 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video