Vijesti / Društvo

UDRUGA 'VARAŽDIN BEZ SMEĆA'

PETICIJA PROTIV DEVASTACIJE STAROG GRADA Evo koliko je potpisa dosad prikupljeno

PETICIJA PROTIV DEVASTACIJE STAROG GRADA Evo koliko je potpisa dosad prikupljeno
Ivana Huhoja

Peticiju je i dalje moguće potpisati...

Udruga 'Varaždin bez smeća' pokrenula je u četvrtak, 22. listopada, peticiju nazvanu 'Prestanite devastirati okoliš Starog grada!'.

Do danas, peticiju je potpisalo 377 osoba.

Vezana vijest:

peticija Ne odobravate klizalište kod Starog grada? Pokrenuta je peticija kako bi se to spriječilo

- Unatrag nekoliko godina okoliš varaždinskog Starog grada devastira se postavljanjem klizališta, ringišpila, lunaparkova i drugih instalacija koje su neprimjerena kulisa ovom povijesno - kulturnom spomeniku. Smatramo da postoji mnogo drugih lokacija u Vaaždinu gdje se isti sadržaji mogu smjestiti, bez da se uništava travnjak oko Starog grada, koji nema prilike oporaviti se cijele godine, već se pretvara u blatnu kaljužu - poručili su putem priopćenja iz Udruge 'Varaždin bez smeća'.

Istaknuli su kako je Kapucinki trg 'kao stvoren za postavljanje klizališta', a klizalište se s trga može maknuti bez ikakvih 'estetskih i funkcionalnih posljedica'.

- Međutim, samo zato jer netko u Gradu taj trg smatra 'kičem', bez da ima pojma što riječ 'kič' uopće znači, mi ćemo i treću godinu za redom gledati blatnjav i raskopan Stari grad, umjesto da gradska vlast, barem jednom, posluša građane i 'struku' i napravi pravu stvar - dodali su iz Udruge.

Za kraj su zahvalili građanima koji su potpisali peticiju.

Peticiju je i dalje moguće potpisati na OVOJ POVEZNICI.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!