Vijesti / Društvo

dobili oznaku eTwinning škole

Dječji vrtić 'Varaždin' aktivan po pitanju provođenja europskih projekata

Dječji vrtić 'Varaždin' aktivan po pitanju provođenja europskih projekata
DV Varaždin

DV Varaždin je među malobrojnim dječjim vrtićima u Hrvatskoj koji je dobio oznaku eTwinning škole...

Odgojitelji Dječjeg vrtića Varaždin prepoznali su još 2013. godine program Comenius, prethodnik Erasmusa, koji je nudio mogućnosti individualnih mobilnosti u različitim europskim zemljama.

Proaktivno osmišljavajući projektne ideje, djelatnici predškolske odgojno-obrazovne ustanove, uspješno su konkurirali na natječajima Agencije za mobilnost i programe EU te tako osigurali mjesta na iznimno zanimljivim stručnim usavršavanjima.

Sljedeći korak bio je otkrivanje eTwinning portala, te mogućnosti za suradnju, razmjenu ideja i provođenje projekata koje ovaj portal nudi svojem mnogobrojnom članstvu.

Dječji vrtić je iznimno aktivan na ovoj platformi, odgojitelji provode više projekata, a ove su godine za pet provedenih projekta nagrađeni Nacionalnom oznakom za kvalitetu koju dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe EU projektima koji donose inovativne pristupe poučavanju i učenju.

DV Varaždin je među malobrojnim dječjim vrtićima u Hrvatskoj koji je dobio oznaku eTwinning škole, što označuje one ustanove koje su iznimno proaktivne u provođenju eTwinning projekata sa djecom ili učenicima. 

Nedavno je odobren projekt Play and Learn in Nature, kroz koji su osigurali 17.000 eura za provođenje stručnih usavršavanja u suradnji s partnerima iz Portugala, Slovenije, Poljske i Srbije. Ova vrsta projekata im omogućuje da između ostalog ugoste odgojitelje iz spomenutih zemalja te im prikažu pedagoške prakse odgojitelja. 

Svi opisani projekti imaju glavni cilj - osigurati povjerenoj nam djeci odgojitelje visokih razina kompetencija u različitim područjima, jer ona to zaslužuju.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video